جایابی و تعیین اندازه چند هدفه منابع تولید پراکنده و خازن در سیستم های توزیع شعاعی با استفاده از الگوریتم بهینه سازی ملخ

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق ،الکترونیک و شبکه های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: EESCONF09_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بابائی

کارشناس ارشد رشته برق قدرت، گرایش سیستم های قدرت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دزفول، خوزستان، ایران

چکیده

امروزه افزایش تقاضا و بار باعث گسترش سیستم های توزیع و ابعاد آن شده است و خود این عامل سببافت بیشتر ولتاژ، افزایش تلفات و درنتیجه کاهش پایداری، ولتاژ گره ها و عدم تعادل بار میشود. لذابه کارگیری از منابع تولید پراکنده و جبران سازهای توان راکتیو مثل خازنهای ثابت و سوییچ شونده در مداردر جهان افزایشیافته است و نصب چنین منابعی از تاسیس خطوط انتقال و توزیع جدید و تغییر توپولوژیسیستم قدرت برای تامین توان جلوگیری می کند و باعث صرفهجویی اقتصادی میشود.نصب این ادوات درسیستم های توزیع باعث کاهش تلفات شبکه، بهبود عملکرد شبکه، به تاخیر انداختن سرمایه گذاری، افزایشقابلیت اطمینان، پیکسایی، کاهش نرخ انرژی الکتریکی و همچنین بهبود پروفیل ولتاژ میشود.محل نصبدر سیستم توزیع و اندازه توان تولیدی این منابع تاثیر مهمی در بهبود ویژگی های اشاره شده دارد . در اینمقاله جهت بهبود شرایط بهرهبرداری شامل کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ و بهبود شاخص پایداری ولتاژاز حضور انفرادی و همزمان DG ها و خازن های موازی بهره گیری شده است. جهت جایابی و تعیین اندازهچند هدفه خازن ها و DG ها از الگوریتم بهینه سازی ملخ (GOA) استفاده شده است. مدل ریاضی الگوریتمGOA تقلیدی از رفتار دسته ملخ ها در طبیعت برای حل مسئله بهینه سازی می باشد.

کلیدواژه ها

جایابی، منابع تولید پراکنده، خازن، الگوریتم GO

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.