بررسی تاثیر نظارت بر فعالیت های گروهی از منظر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه آموزه های تربیتی در قرآن و حدیث، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IUED-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود واعظی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

صدیقه احدی

کارشناس ارشد دانشگاه قرآن و حدیث

چکیده

نظارت از جمله مفاهیمی است که در ارتقای کیفی فعالیت ها، برنامه ها و اندیشه های فردی و گروهی، مورد تاکید ادیان الهی بوده و اسلام به صورت خاص بر آن اهتمام دارد. اهمیت و حساسیت امر نظارت در فعالیت های گروهی و روابط اجتماعی، بیش از همه در شرایط و مقتضیات زمانی حضرت امیر(علیه السلام) و در نهج البلاغه قابل مطالعه و بررسی است. تحقیق حاضر تلاش دارد تا مفهوم نظارت را مبتنی بر یک نظام طراحی شده مشخص و اهداف دقیق، با تکیه بر سیره حکومتی پنج‎ساله حضرتش استخراج و تبیین کند. اهتمام ایشان به انضباط فردی و اجتماعی، تشویق و تنبیه مبتنی بر حق و انصاف، به‎کارگیری روش های متنوع برای تحقق نظارت مستمر و موثر بر فرایندهای عمومی و  تامل در واژه های پرکاربردی چون: "اخبرنی" و "بلغنی"، به ویژه در نامه ها و مکاتبات اداری حکومتی، حاکی از جایگاه ویژه امر  نظارت از منظر ایشان برای تحقق کیفی و مطلوب ارزش های والای انسانی است.

کلیدواژه ها

امام علی علیه السلام, نهج البلاغه, نظارت, ارزیاب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.