تمایز آوایی بین افعال ماضی ساده و نقلی فارسی: یک آزمایش درکی
محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 13، شماره: 6
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 212
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LRR-13-6_007
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
در این پژوهش، نقش عوامل صوتی در تمایز درکی افعال ماضی ساده و نقلی فارسی را از طریق دست کاری مقادیر فرکانس پایه و دیرش واکه مطابق با یافتههای یک آزمایش تولیدی بررسی کردیم. این پژوهش براساس روششناسی واج شناسی آزمایشی در مطالعه درک گفتار انجام شد. هدف این پژوهش آن بود که نشان دهد کدام یک از پارامترهای صوتی نقش تعیینکنندهتری در تمایز درکی افعال ماضی ساده و نقلی فارسی دارند. بر این اساس، تعدادی محرک صوتی شامل صورت آوایی افعال ماضی ساده و نقلی را در گامهای مختلف به طور جداگانه برحسب پارامترهای صوتی فرکانس پایه و دیرش بازسازی و در یک آزمون شناسایی به شنوندههای بومی فارسی عرضه کردیم تا درباره خوانش زمانی افعال (ماضی ساده/ ماضی نقلی) تصمیمگیری کنند. نتایج نشان داد قضاوت شنیداری فارسی درباره خوانش زمانی افعال تا حد زیادی تابع تغییرات فرکانس پایه محلی هجاهاست، زیرا با افزایش گامهای پیوستار صوتی فرکانس پایه بر روی هر یک از هجاهای هدف آزمایش، خوانش زمانی افعال به طور مقولهای تغییر میکند، ولی دیرش تاثیر چندانی بر تمایز درکی بین افعال ماضی ساده و ماضی نقلی ندارد.
کلیدواژه ها:
Keywords: simple past ، present perfect ، stress ، perception experiment ، local F۰ ، واژه های کلیدی: ماضی ساده ، ماضی نقلی ، تکیه ، آزمایش درکی ، فرکانس پایه محلی.
نویسندگان
وحید صادقی
Associate Professor of Linguistics, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran
مسعود شریفی آتشگاه
Assistant Professor, Faculty of Science and Technology, University of Tehran, Tehran, Iran
آمنه عمادی
M.A in Linguistics, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :