اثر هوازدگی علوفه قبل از سیلو کردن بر ترکیب شیمیایی، پایداری هوازی و جمعیت میکروبی قبل و پس از باز کردن سیلاژ ذرت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-10-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول طوسی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

جواد بیات کوهسار

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

موسی وطن دوست

استادیار، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

فرزاد قنبری

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

هدف از انجام این مطالعه،  تعیین اثر نفوذ اکسیژن بر ترکیب شیمیایی و جمعیت میکروبی سیلاژ ذرت قبل و بعد از سیلو کردن علوفه کامل ذرت بود. تیمارهای آزمایشی بر اساس زمان هوازدگی پس از برداشت و قبل از پوشاندن سیلوهای آزمایشگاهی شامل: ۱) سیلو کردن علوفه کامل ذرت بلافاصله پس از برداشت، ۲) سیلو کردن علوفه کامل ذرت و عایق کردن آن، ۲۴ ساعت پس از برداشت و ۳) سیلو کردن علوفه کامل ذرت و عایق کردن آن، ۶۴ ساعت پس از برداشت بودند. نتایج نشان داد تاخیر ۲۴ ساعته در پوشاندن سیلوها فقط مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی را به­طور معنی­داری افزایش داد، در حالی که تاخیر ۷۲ ساعته تاثیر معنی­داری بر ماده خشک و پروتئین خام داشت (۰۵/۰< P). پس از باز کردن سیلو­ها، یک روز تاخیر در عایق کردن سیلوها سبب افزایش معنی­دار جمعیت مخمرها شد و پروتئین خام را به­طور معنی­داری کاهش داد (۰۵/۰< P). ۷۲ ساعت تاخیر در پوشاندن سیلو، به­طور معنی­داری بر مقدار pH، پروتئین خام، مخمر و نیتروژن آمونیاکی اثر گذاشت و بازیابی ماده خشک را به­صورت قابل توجهی (۱/۹۳ در مقابل ۴/۸۹ درصد) کاهش داد (۰۵/۰< P). تاخیر ۲۴ ساعته در پوشاندن سیلوها تاثیر معنی­داری بر پایداری هوازی سیلوها نداشت، در حالی که ۷۲ ساعت تاخیر در پوشاندن سیلوها پایداری هوازی (۲۵/۷۵ در مقابل ۵/۵۳ ساعت) را کاهش داد­­ (۰۵/۰< P). جمعیت مخمرها بیشترین حساسیت را در بین فراسنجه­های اندازه­گیری شده داشتند. همچنین، ۷۲ ساعت تاخیر در پوشاندن سیلو تاثیر قابل توجهی بر پایداری هوازی سیلاژ ذرت داشت. به­طور کلی، تاخیر در پوشاندن سیلو به مدت یک یا سه روز بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی سیلاژ تاثیر منفی داشت.

کلیدواژه ها

پایداری هوازی, سیلاژ ذرت, کپک, مخمر, هوازدگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.