رتبه بندی موانع نظریه پردازی علم اطلاعات و دانش شناسی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های دولتی تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 15، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_QJEI-15-57_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا محمودی

گروه آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

نازیلا محرابی

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

هدف: هدف از انجام این پژوهش رتبه­بندی موانع نظریه­پردازی در رشته علم اطلاعات و دانش­شناسی است.  روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف تحقیقی کاربردی، از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، پژوهشی کتابخانه­ ای است که از تکنیک­ه ای میدانی نیز بهره برده است. این تحقیق به لحاظ روش انجام در زمره پژوهشی توصیفی پیمایشی قرار گرفته است. داده­ های این پژوهش از طریق پرسش­نامه­ ی محقق­ ساخته جمع­ آوری شد. دانشجویان رشته­ی علم اطلاعات و دانش ­شناسی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه­ های دولتی تهران، جامعه ­ی آماری این پژوهش را تشکیل داده ­اند. در این پژوهش روش نمونه­ گیری تلفیقی متوالی مورد استفاده قرار گرفت. پرسشنامه بین  ۸۰  نفر از دانشجویان رشته­ ی مزبور توزیع شدکه تعداد ۵۱ پرسش­نامه برگردانده شد. داده­های جمع­آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد. جهت پاسخگویی به سوالات پژوهش، از آزمون فریدمن  استفاده شد. نرم­افزار spss۲۵ به منظور تحلیل داده ­ها مورد استفاده قرار گرفت.یافته­ ها: یافته­ های این پژوهش نشان از آن دارد که از میان  موانع  نظریه­ پردازی، به ترتیب موانع فردی با میانگین رتبه ۸۴/۶ در اولویت اول، موانع فرهنگی با میانگین رتبه­ ی ۸۵/۵ در اولویت دوم، موانع سیاسی با میانگین رتبه­ ی ۶۲/۴  در اولویت سوم، موانع مدیریتی با میانگین رتبه­ ی ۹۵/۳ در اولویت چهارم، موانع اجتماعی با میانگین رتبه ­ی ۷۳/۲ در اولویت پنجم، موانع آموزشی با میانگین رتبه­ ی ۲۳/۲ در اولویت ششم و موانع اقتصادی با میانگین رتبه ­ی ۷۸/۱ در اولویت هفتم قرار گرفته­ اند.اصالت / ارزش:  در بیان  اصالت و ارزش این پژوهش، می­توان گفت که از نظر جامعه مورد مطالعه و همچنین به لحاظ موضوعی دارای اصالت است.

کلیدواژه ها

موانع نظریه ­پردازی, علم اطلاعات و دانش­ شناسی, دانشگاه ­های تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.