جریان و روند پیشرفت علوم بلاغی در زبان عربی و اهمیت آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی یافته های نوین در مدیریت، روان شناسی و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: INCMET02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا خزائی

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان عربی فرهنگیان تهران، دانشکده شهیدباهنر تهران

چکیده

بلاغت، از فنون ادبی، و در زبان فارسی به مفهوم شیوایی و رسایی سخن . این فن در مشرق زمین بیشتر در حیطه دانشهای دینی بوده ؛ اما در سرزمین های غربی ، مانند یونان و روم باستان ، به دانش یا هنری مستقل از حوزه علوم دینی اطلاق می شده ، همچنان که در تمدن قرون وسطایی اینگونه کشورها، بلاغت سومین هنر از هنرهای هفتگانه به شمار می رفته است. پژوهش حاضر با روش مروری کتابخانه و با هدف بررسی جریان و روند پیشرفت علوم بلاغی در زبان عربی و اهمیت آن انجام شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که تدوین قواعد بلاغت و تحول آن در دوران اسلامی . از اوایل قرن دوم ، هم به سبب توجه خاص مسلمانان به قرآن مجید و توجیه تحدی آن به بلاغت و اثبات اعجاز آن ، و هم به سبب نفوذ آثار و آرای پارسی و رومی و یونانی و هندی در فرهنگ اسلامی و ادب عرب ، دانشمندان سخن سنج عرب بتدریج به تعریف و تدوین قواعد بلاغت پرداختند. صاحب نظران در اینکه آرای بلاغی غیرعرب تا چه اندازه در بلاغت عرب موثر بوده ، اختلاف دارند.

کلیدواژه ها

بلاغت، عرب، تکوین بلاغت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.