مدیریت درد در عمل سزارین گاو
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: ANIMALB06_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 391
نویسندگان
دانشجوی دکتری دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
چکیده
امروزه تولید مثل در صنایع لبنی و گوشتی نقش به سزایی در اقتصاد ملی و سلامت جامعه ایفا می کند. بنابراین مسئله حفظ تولیدمثل درگاوهای شیری و گوشتی پیوسته یکی از دغدغه های دامداران و دامپزشکان است. یکی از راه هایی که می تواند در شرایط اضطراری سلامت دام مادر و گوساله را تامین کند انجام عمل سزارین است. عمل سزارین در شرایط خاصی مانند سخت زایی انجام می شود ولی دارای اثرات ثانویه از جمله التهاب و درد در دام مادر است. اگر درد در حین و بعد از عمل سزارین نادیده گرفته شود می تواند اثرات منفی و مخربی بر سلامت دام و توانایی تولید مثل آن در آینده بگذارد که نتیجه آن کاهش تولیدات دامی و سوددهی است. بنابراین مدیریت درد مسئله مهمی است و به چندین روش قابل انجام است. رایج ترین و بهترین راه های مدیریت درد در جراحی سزارین عبارتند از ۱. بی حسی موضعی و منطقه ای که به حالت های مختلف از جمله بی حسی پاراورتبرال، L وارونه و بلوک خطی قابل انجام است و تنها شاخه هایی از نخاع که از ستون مهره ها خارج می شوند را بی حس می کنند ۲.بی حسی اپیدورال که در آن داروی بی حسی به داخل ستون مهره و در فضای اپیدورال بین مهره ها تزریق می شود و ۳. استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است که می توانند با مهار تولید پروستاگلاندین، درد و التهاب را کاهش دهند.کلیدواژه ها
باروری در گاو، جراحی سزارین، مدیریت درد، بی حسی موضعی، بی حسی منطقه ای، بی حسی اپیدورال، NSAIDsمقالات مرتبط جدید
- نقش فرآوردههای دامی و مصرف گوشت آلوده در انتقال عوامل بیماری زا
- بررسی اپیدمیولوژی ،پیشگیری ،تشخیص و درمان تب دنگی -یک مطالعه مروری
- کاربرد گیاهان معطر و عصارههای آنها در آبزی پروری
- مرور جامع بر بیماری ویروسی شایع و اثر گذار، هرپس ویروس ۱ گاوی
- بررسی سمیت مکمل گیاهی (حاوی رازیانه ، آویشن ، نعناع فلفلی ، اکالیپتوس ) در مدل موش سوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.