استفاده از حسگرهای زیستی در تشخیص سریع آنفولانزای پرندگان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB06_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بساکی

دانشگاه تبریز، دانشکده دامپزشکی، گروه علوم پایه

الهام محسنی فرد

دانشگاه شیراز، دانشکده دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی

چکیده

تقاضاهای آتی برای مواد غذایی سیستم های کشاورزی را برای افزایش تولید تحت فشار قرار خواهد داد. طیور به عنوان منبع خوبی از پروتئین پذیرفته شده است و صنعت طیور مجبور به تشدید تولید در بسیاری از کشورها خواهد شد. این امر که منجر به افزایش تعداد مزارع و تراکم پرندگان می شود. افزایش طیور پرورشی می تواند انتقال بیشتر پاتوژن های عفونی را در بین پرندگان تسهیل کند. از جمله این عوال بیماری زا ویروس آنفولانزای پرندگان است که پتانسیل ایجاد مرگ و میر گسترده در طیور و ایجاد خسارات اقتصادی قابل توجهی را دارد. علاوه بر این، توانایی برخی از پاتوژن های نوظهور طیور برای ایجاد عفونت در انسان و دام انسان افزایش می یابد زیرا تعداد بیشترمزارع پرورش طیور می تواند تماس انسان با عوامل بیماری زای طیور را افزایش دهد. به منظور مبارزه با افزایش خطر گسترش بیماری های عفونی در طیور، تشخیص سریع از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه بر فناوریهای مبنتی بر حسگرهای زیستی برای تشخیص دقیق و سریع بیماریهای طیور، با تمرکز بر تشخیص ویروس آنفولانزای پرندگان، تمرکز شده است. فناوریهای تشخیص سریع امکان شناسایی زودتر بیماری را فراهم می آورد و انتقال بیشتر پرندگان و هزینه های مرتبط را کاهش می دهند. علاوه بر این، سیستم های تشخیص سریع بیماری داده هایی را تولید می کنند که می توانند در سیستم های تصمیم گیری استفاده شده و امکان پیش بینی زمان و مکان ظهور بیماری در طیور را فراهم کنند. با ابن وجود پیاده سازی فناوری های جدید در محیط تجاری، همانند طراحی و اجرای مدل های پیش بینی کننده برای ظهور بیماری های طیور، با چالش های زیادی مواجه خواهد شد.

کلیدواژه ها

آنفولانزای پرندگان، حسگر زیستی، فناوری، آپتامر، آنتی بادی، گلیکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.