تاثیر صفت RFI بر کارایی مصرف خوراک در گاو شیری با استفاده از روش متاآنالیز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB06_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حاجی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی ، دانشگاه تربیت مدرس

علیرضا احسانی

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

به دنبال افزایش روز افزون جمعیت، تقاضا برای مواد غذایی افزایش خواهد یافت. از آنجا که منابع طبیعی از جمله زمین، آب و غیره برای گسترش تولید محدود اند، تدوین روش ها و استراتژی هایی برای بهینه سازی کارایی تولید موادغذایی ضرورت می یابد. علیرغم اثربخشی واضح این تحولات ، نیاز به یک راه حل دائمی و تجمعی از طریق انتخاب ژنتیکی برای مدت طولانی در گونه های مختلف دام ، از جمله گاو ، تصور شده است. اهمیت اقتصادی انتخاب برای بهبود بهره وری خوراک توسط پرورش دهندگان گاو به دلیل پتانسیل آن برای کاهش قابل توجه هزینه ها ، به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی (به عنوان مثال ، کاهش از دست دادن مواد مغذی در کود دامی و شدت متان) ، بهینه سازی بهره وری استفاده از زمین و منابع ، و بهبود سودآوری صنعت گاوداری به وضوح شناخته شده است. این پژوهش، بر روی تاثیر صفت ۱RFI بر کارایی مصرف خوراک در گاو شیری با استفاده از روش متاآنالیز انجام گرفت، در مرحله نخست در یک جستجوی سیستماتیک که پیش نیاز متاآنالیز است، تمامی مقالات منتشر شده در زمینه ی کارایی مصرف خوراک در گاو شیری و صحت پیش بینی ژنومی با درج صفت مرتبط با کارایی مصرف خوراک در برنامه های اصلاحی گاو شیری که در بازه ی زمانی ۲۲ سال گذشته تا کنون ( سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ ) منتشر شده است جمع آوری می گردد. سپس اطلاعات عمومی و اطلاعات اختصاصی مورد نیاز مقالات در یک فایل صفحه گسترده اکسل استخراج می گردد. بعد از جمع آوری مقالات کافی با محوریت توان پیش بینی ژنومی کارایی مصرف خوراک در برنامه ی اصلاحی گاوشیری، چالش ها و اهداف طراحی تحقیق نمایان خواهد گردید.صفت کارایی مصرف خوراک تا کنون بصورت جامع در برنامه شاخص انتخاب در گاوشیری مورد استفاده قرار نگرفته است که این امر به دلیل عواملی همچون تولید گازهای گلخانه ای و هزینه ی بالای خوراک دارای اهمیت فراوانی می باشد که با بررسی و ارائه ی راهکارهای جدید می تواند باعث درج و عملیاتی شدن این صفت در معادله ی انتخاب در برنامه های اصلاحی در صنعت گاوشیری نمود. بطور کلی این امر می تواند به کاهش هزینه های تجاری منجر شود.

کلیدواژه ها

گاو شیری، کارایی مصرف خوراک، RFI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.