تحلیل لایه های علی (cla) پدیده روابط فرازناشویی در زوجین شهر تهران و ارائه خط مشی مطلوب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات اسلامی زنان و خانواده، دوره: 9، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBS-9-17_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین افشاری کرمانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت راهبردی فرهنگ از دانشگاه باقرالعلوم(ع) و کارشناسی ارشد روان شناسی مثبت گرا از دانشگاه قرآن و حدیث، قم، ایران

سید محمدحسین هاشمیان

دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم (ع)، قم، ایران

حمید رضا یزدانی

هیات علمی دانشگاه پردیس فارابی

چکیده

خانواده، به عنوان یک نهاد ارزشمند به جهت کارکردهای بسیار مهمی که دارد در تمامی فرهنگ ها موردتوجه قرار گرفته است. این نهاد در نگاه دین اسلام دارای ارزشمندی بیشتری می باشد تا آنجا که آن را محبوب ترین و عزیزترین نهاد بشری در نزد خدای متعال شمرده است. پدیده روابط فرازناشویی، به عنوان یکی از آسیب های خانواده، در چند دهه اخیر پیامدهای ناگواری را برای فرد، خانواده و جامعه به همراه داشته است.پژوهش حاضر با عنوان «تحلیل لایه های علی (CLA) پدیده روابط فرازناشویی در زوجین شهر تهران و ارائه خط مشی مطلوب» پژوهشی است که با استفاده از روش تحلیل لایه های علی اقدام به تحلیل این پدیده در زوجین شهر تهران نموده است.از دستاوردهای این پژوهش کشف عوامل موثر بر پیدایی این روابط می باشد که سه عامل رسانه ها و شبکه های مجازی، عدم تامین نیازهای عاطفی از سوی همسر، عدم رضایت جنسی بیشترین امتیاز را به خود اختصاص دادند و پنج الگوی ذهنی محیط گرایان، خانواده گرایان، باورگرایان، ارتباط گرایان و روان گرایان، بر اساس روش تحلیل کیو به دست آمد.پژوهشگر در پایان به بیان ارائه خط مشی های مطلوب بر اساس مجموعه علل فردی، خانوادگی و اجتماعی پدیده روابط فرازناشویی در زوجین شهر تهران پرداخته است.

کلیدواژه ها

روابط فرازناشویی, خیانت زناشویی, زوجین شهر تهران, تحلیل لایه های علی, خط مشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.