ارائه مدلی از چابک سازی زنجیره تامین در شرکت آب و فاضلاب (مطالعه موردی شرکت آب و فاضلاب سمنان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS15_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه عرب

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

سیدعبداله حیدریه

استادیارگروه مدیریت صنعتی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

چکیده

امروزه چابک سازی زنجیره تامین به عنوان یک محرک کلیدی در ایجاد قابلیت های پویایی و ایجاد مزیت رقابتی در سازمان محسوب می گردد. این پژوهش با بررسی مطالعات و الگوهای شناخته شده به ارائه مدل چابک سازی زنجیره تامین در شرکت آب و فاضلاب استان سمنان می پردازد. در این مدل ۶ معیار و ۳۱ زیر معیار برای ایجاد زنجیره تامین چابک شناسایی گردید. سپس با اخذ نظر جامعه مورد مطالعه شامل خبرگان شرکت آب و فاضلاب سمنان در قالب پرسشنامه های مقایسه ای زوجی ، ضمن مقایسه زوجی هر یک از معیارها، زیر معیارها نیز مقایسه شد. همچنین با استفاده از نتایج پرسشنامه ها و پس از بررسی سازگاری اطلاعات گردآوری شده، میزان تاثیرگذاری و اهمیت هریک از مولفه ها با رویکرد فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) و با استفاده از نرم افزار سوپر دسیژن رتبه بندی گردید و بر مبنای فرضیات تحقیق ، تحلیل مسیر مدل پیشنهادی انجام شد. یافته ها نشان می دهد موثرترین شاخص در چابکی زنجیره تامین ، مدیریت فناوری اطلاعات (IT) و یکپارچگی فرایند با ۴/۲۶ درصد می باشد. سرعت پاسخگویی با ۳/۱۹ درصد و مدیریت منابع انسانی با ۵/۱۴ درصد در رتبه های بعدی تاثیرگذاری در چابک سازی زنجیره تامین شناسایی شده اند. پس از آن انعطاف پذیری با ۲/۱۴ درصد و مدیریت کیفیت فراگیر با ۹/۱۲ درصد موثر می باشند. شاخص حساسیت به بازار با ۷/۱۲ درصد دارای کمترین تاثیر در چابک سازی زنجیره تامین است . بیشترین تاثیر زیر معیارها مرتبط با انعطاف پذیری در نیل به خواسته های مشتریان با ۳ درصد تاثیر و پس از آن بازخورد فروش و شناسایی نیاز مشتری هر دو با ۹۳/۲ درصد می باشد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین ؛ چابک ؛ فرایند تحلیل شبکه ای (ANP)؛ شرکت آب و فاضلاب سمنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.