بررسی اختلالات یادگیری در علوم تربیتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 4، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-4-29_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا عباسی

گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، لامرد، ایران

فاطمه مهیمنی

گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، لامرد، ایران

فاطمه اشجعی

گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، لامرد، ایران

منصوره عبدالله پور

گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، لامرد، ایران

چکیده

سابقه و هدف: از آنجا که دانش آموزان مبتلا به اختلالات یادگیری، جزو بچه های در معرض خطر و شکننده محسوب می شوند، آموزش و پرورش باید از این افراد پشتیبانی کند و یک سپر دفاعی برای آنان باشد. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است و پس از بررسی مفاهیم با ارائه نتایج به پیشنهادات کاربردی پرداخته شده است. روش تحقیق حاضر توصیفی و روش گردآوری اطلاعات آن، کتابخانه ای است. بدین صورت که از منابع کتابخانه ای نظیر: کتاب، مقاله، منابع خارجی و. . . و آموخته های محقق استفاده شده است. یافته ها: از نظر این پژوهش یکی از عوامل نبود موفقیت تحصیلی در دانش آموزان، وجود اختلالات یادگیری در آنان است که منجر به افت تحصیلی، کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس و ترک تحصیل آنها می شود. برچسب های «عقب مانده»، «تنبل» و غیره به این قبیل دانش آموزان، آنها را از ادامه تحصیل باز می دارد و لطمات جبران ناپذیری از نظر روانی و اقتصادی به کودک و خانواده و نظام آموزش وپرورش کشور وارد خواهد کرد. نتیجه گیری: از مباحث ایراد شده نتیجه گرفته می شود که همه ی ما انسان ها از اینکه بتوانیم از استعدادهای خود در حد ایده آل استفاده نماییم و بدون هیچ گونه مشکلی از توانایی هایی که مشخصه ی هر فرد سالم است بهرمند باشیم، احساس رضایت و آرامش خواهیم داشت اما ممکن است در برخی موارد با افرادی مواجه شویم که در مورد ساده ترین و معمولی ترین مهارت ها دچار اختلال یا مشکل هستند.

کلیدواژه ها

اختلالات یادگیری، ویژگی های شخصیتی، علوم تربیتی، توانایی، موفقیت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.