طراحی مدل ویژگیهای مدیریت شهری با لحاظ مدیریت جهادی در شهرداری تبریز با روش کیفی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 4، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_GAU-4-37_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جعفرپور

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل ویژگی های مدیریت شهری با لحاظ مدیریت جهادی در شهرداری تبریز با روش کیفی انجام گرفت. بدین منظور ابتدا با استفاده از مصاحبه با خبرگان به بررسی ویژگی های مدیریت شهری با لحاظ مدیریت جهادی در شهرداری تبریز پرداخته شد و سپس با استفاده از روش داده بنیاد عوامل موثر مورد شناسایی و دسته بندی قرار گرفت و بعد از آن از طریق روش دلفی، اعتبارسنجی شد. بنابراین در این تحقیق از روش تحقیق کیفی استفاده شده است که ترکیبی از روش داده بنیاد و دلفی می باشد، در ابتدا با استفاده از روش سه مرحله ای داده بنیاد (کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی)، استفاده شده است. برای بررسی این هدف، برای مصاحبه از خبرگان شهرداری تبریز در بخش مدیریت شهرداری تبریز تبریز به تعداد ۱۵ نفر به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب گردید و با مصاحبه عمیق به جمع آوری اطلاعات پرداخته شد. در ادامه بعد از شناسایی و دسته بندی عوامل، جهت سنجش اعتبار مدل و متغیرها از روش دلفی استفاده شد، جامعه پژوهش حاضر کلیه متخصصان یا خبرگان مدیریت شهرداری تبریز به تعداد هشت نفر بودند، که درباره تجارت شهرداری تبریز صاحب نظر هستند. یافته ها: برای تجزیه و تحلیل، روش داده بنیاد مورد استفاده قرار گرفت. ابتدا به کدگذاری اولیه پرداخته شد و ۸۴ کد شناسایی شد و در مرحله بعد با اعمال تغییرات (ادغام و حذف)، سپس در مرحله دوم ۱۸ مفهوم دسته بندی شد و نهایتا مفاهیم شناخته شده در پنج مقوله دسته بندی شد. نتایج دلفی در یک مرحله مورد بررسی قرار گرفت و مفاهیم نهایتا نهایی شناسایی شد. نتیجه گیری: بنابراین نتایج نشان می دهد که، مدل ارائه شده شامل عوامل ایرانی –اسلامی، عوامل فردی شخصیتی، عوامل بین فردی، عوامل سازمانی و عوامل شهری بودند و جوانب مختلف را مدنظر قرار دادند و در هریک از عوامل های شناسایی شده به زیرعوامل ها نیز توجه داشتند که جهت اجرای بهتر مدیریت توصیه می شود مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، مدیریت جهادی، طراحی مدل، شهرداری تبریز، روش داده بنیاد، روش دلفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.