بررسی دیدگاه مفسران درباره دستور قرآنی ﴿و اهجروهن فی المضاجع﴾
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوفصلنامه دین و دنیای معاصر، دوره: 7، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_PAVAH-7-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 402
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
استادیار گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه حکیم سبزواری، خراسان رضوی، ایران.
چکیده
چکیدهیکی از آیات بحث برانگیز قرآن کریم آیه ۳۴ سوره مبارکه نساء است که پیرامون مسائل خانواده و روابط زناشویی و سرپرستی مرد در این کانون گفتگو می کند. در این آیه زنان به دو گروه صالحه و ناشزه تقسیم شده اند و برای درمان نشوز آنان، سه راهکار بیان شده که یکی از آن ها «هجر» زنان در خوابگاه هایشان است. پژوهش پیش رو، برای یافتن مفهومی نزدیک تر به واقع، با روش توصیفی-تحلیلی دیدگاه مفسران را درباره مفهوم دستور قرآنی ﴿و اهجروهن فی المضاجع﴾ مورد بررسی و تحلیل قرار داده و پس از بررسی بسیاری از تفاسیر، نتیجه می گیرد که اقوال مفسران درباره این بخش از آیه به شش معنای عدم آمیزش، پشت کردن، ترک خوابگاه، سخن نگفتن، درشتی و بدزبانی، بستن و زندانی کردن تقسیم می شوند و به نظر می رسد بهترین معنا، معنای نخست، یعنی عدم آمیزش و ترک جماع باشد.کلیدواژه ها
زن در قرآن, ضرب زنان, هجر زن, نشوز زناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.