منطق فازی با قضاوت کارشناس برای پیاده سازی یک مدل کنترل دسترسی مبتنی بر ریسک تطبیقی برای اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM06_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملکی نیا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، تهران

امین قندشکن

دانشجوی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، تهران

حسین کیخسروی

دانشجوی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، تهران

چکیده

اینترنت اشیاء در حال تبدیل شدن به آینده اینترنت با تعداد زیادی از دستگاه های متصل شده است. با گسترش دستگاه های اینترنت اشیاء و نیاز به افزایش اشتراک گذاری اطلاعات در کاربردهای اینترنت اشیاء ، مدل کنترل دسترسی مبتنی بر ریسک به بهترین گزینه برای سازمان های دانشگاهی و تجاری برای رسیدگی به مسائل کنترل دسترسی تبدیل شده است. این مدل یک تحلیل ریسک امنیتی بر روی درخواست دسترسی با استفاده از اطلاعات زمینه ای اینترنت اشیا انجام می دهد تا تصمیمات دسترسی را به صورت پویا بگیرد. این مدل چالش های مربوط به انعطاف پذیری و مقیاس پذیری سیستم اینترنت اشیا را حل می کند. بنابراین، ما یک مدل کنترل دسترسی مبتنی بر ریسک تطبیقی برای اینترنت اشیا پیشنهاد میکنیم. این مدل، از اطلاعات زمینه ای و بلادرنگ استفاده می کند که با درخواست کاربر مرتبط است و ریسک امنیتی در مورد هر درخواست دسترسی را محاسبه می کند. از ویژگی های کاربر در هنگام درخواست دسترسی، دقت عمل، حساسیت منابع و سابقه ریسک کاربر به عنوان ورودی برای تجزیه و تحلیل و محاسبه ارزش ریسک برای تعیین دسترسی استفاده می شود. برای شناسایی اقدامات غیرعادی و مخرب، از قراردادهای هوشمند برای ردیابی و نظارت بر فعالیت های کاربر در حین جلسه دسترسی برای شناسایی و جلوگیری از نقض احتمالی امنیتی استفاده می شود. علاوه بر این، از آنجایی که فرآیند برآورد ریسک مرحله اساسی برای ساخت یک مدل مبتنی بر ریسک است، این مقاله بحثی در مورد روشهای رایج برآورد ریسک ارائه میکند و سپس سیستم استنتاج فازی را با قضاوت کارشناس پیشنهاد میکند تا بهترین رویکرد را برای رسیدگی به برآورد ریسک در فرآیند مدل مبتنی بر ریسک پیشنهادی در سیستم اینترنت اشیا باشد.

کلیدواژه ها

ریسک امنیت، اینترنت اشیا، کنترل دسترسی تطبیقی، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.