بررسی رویکردهای بهبود امنیت سامانه حمل و نقل هوشمند ریلی بر پایه روش Balise از طریق الگوریتم یادگیری ماشین و سیستم فازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM06_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملکی نیا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب ،تهران

عاطفه امینیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مونا ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

با توسعه سیستم های حمل ونقل ریلی مدرن، ایمنی و قابلیت اطمینان راه آهن های پرسرعت به دلیل سیستم های مدیریت ترافیک هوشمند مناسب، به میزان قابل توجهی بهبود یافته اند. سیستم کنترل و بهره برداری خودکار قطار، اطلاعات چراغ های مکان قطار و اطلاعات ضروری خط راه آهن را از طریق کانال های مختلفی مانند Balise به صورت بی سیم دریافت می کند. با این حال، این فناوری در برابر حملات سایبری-فیزیکی آسیب پذیر است. هدف این مقاله بررسی حملات سایبری موجود به Balise که می توانند منجر به آشفتگی و مشکلات فیزیکی شوند، می باشد. با توجه به محدودیت ها و قیدهای زیرساخت های راه آهن، روش های تشخیص حملات و خرابی مبتنی بر یادگیری ماشینی، پیشنهاد شده اند. همچنین، یک سیستم اقدام متقابل فازی برای بهبود ایمنی قطار در برابر حملات سایبری شناخته شده و ناشناخته توسعه یافته است. نتایج شبیه سازی، دقت ۹۲ درصدی را در سیستم تشخیص حملات موفق پیشنهادی، نشان می دهند. علاوه بر این، تعداد اندکی از هشدارهای مثبت کاذب و منفی کاذب را نیز می توان با استفاده از طرح پیشنهادی آشکار نمود. روش پیشنهادی نیازی به تغییر زیرساخت راه آهن ندارد.

کلیدواژه ها

امنیت حمل و نقل ریلی، یادگیری ماشینی، حملات سایبری، سیستم کنترل قطار اروپایی ( ETCS )، سیستم استنتاج فازی – عصبی وفقی ( ANFIS )، ماشین بردار پشتیبانی ( SVM )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.