شناسایی سیستم با استفاده از رویکرد فازی عصبی در کاربرد اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM06_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار عظیم زاده ایرانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

محمد ملکی نیا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب ،تهران

صادق عبدالهی

دانشجوی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب تهران

حمیدرضا پورعابدینی

دانشجوی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب

چکیده

اینترنت اشیا ( IoT ) در سال های اخیر کابردی محبوب داشته است. با این حال، این کاربرد دارای حالت ارتباط بی سیم می باشد. در چنین سناریویی، کاربر باید اطلاعاتی از نوع داده غیرخطی یا پویا را بسته به کاربردی که دارد، در قالب یک سیگنال یا تصویر، فیلم ارسال کند. مطالعه پیشنهادی بر شناسایی این مدل متمرکز شده است و قصد دارد به شناسایی سیستم پویای غیرخطی در کاربردهای IoT بپردازد. مدل میانگین متحرک اتورگرسیو ( ARMA )، مدل کاربرد IoT را نشان می دهد. به منظور تایید برتری مدل، از سیستم معیار ARMA استفاده شده است. انطباق پذیری از طریق تغییر وزن ثابت شده و به طور جهانی می توان از آن در نسل بعدی استفاده نمود. در اولین اقدام، مدل پرسپترون چند لایه ( MLP ) به عنوان سیستم ARMA در نظر گرفته و مشاهده می شود. علاوه بر این، مدل سیستم عصبی فازی تطبیقی ( ANFIS ) به منظور بهبود دقت و شناسایی سیستم طراحی شده است. در بخش نتیجه گیری نشان داده شده است که این مدل بهتر از MLP و همچنین تکنیک های شناسایی سیستم سنتی محسوب می شود.

کلیدواژه ها

سیستم عصبی فازی تطبیقی، کانال شبکه حسگر بی سیم، شناسایی سیستم پویای غیرخطی، اینترنت اشیاء، مدل میانگین متحرک اتورگرسیو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.