یک رویکرد جدید جهت تشخیص پدیده قطع تحریک در ژنراتورهای سنکرون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس حفاظت و کنترل سیستم های قدرت
  • کد COI اختصاصی: PSPC10_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس حسنی

دانشکده مهندسی برق- دانشگاه شهید بهشتی تهران

فرهاد حق جو

دانشکده مهندسی برق- دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

پدیده ی قطع تحریک ۱(LOF) در ژنراتورهای سنکرون، در صورتی که به موقع و به درستی شناسایی نشود، ممکن است علاوه برآسیب های جدی وارده به ژنراتور، موجب افت ولتاژ در شبکه و وقوع خاموشی برنامه ریزی نشده در آن شود. اکثر روشهای استفاده شده جهت تشخیص LOF مبتنی بر اندازه گیری امپدانس در پایانه ژنراتور بوده که علاوه بر سرعت پایین ، ممکن است در مواجهه با سایر اغتشاشات سیستم از جمله پدیده ی نوسان توان پایدار۲(SPS) ، عملکرد نادرست داشته باشند. در این مقاله با استفاده از تخمین ولتاژ موثر داخلی ژنراتور، شاخصی متشکل از تغییرات دامنه و فاز ولتاژ داخلی ژنراتور به منظور تشخیص LOF ارائه شدهاست . جهت ارزیابی عملکرد شاخص مذکورمطالعات شبیه سازی گسترده ای بر روی سیستم قدرت نمونه در شرایط مختلف بهره برداری انجام شده و نشان داده شده است که الگوریتم پیشنهادی نسبت به روش متداول از سرعت بالاتر و در مواجهه با پدیدهSPSاز امنیت بیشتری برخوردار است .

کلیدواژه ها

حفاظت ژنراتور سنکرون، پدیده قطع تحریک ، نوسان توان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.