مروری بر روش های کنترل رواناب شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF18_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه محمدی تهرودی

۱- دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش مهندسی، پردیس دانشگاهی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران.

مسعود رضا حسامی کرمانی

۲- استادیار بخش مهندسی، پردیس دانشگاهی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران.

ریحانه اکبری

۳- دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران.

چکیده

در پی گسترش روزافزون شهرنشینی و افزایش چشمگیر رواناب ناشی از بارش، نیاز به مقابله با رواناب شهری و کنترل آن بیش از پیش احساس می شود. در این تحقیق عملکرد سقف سبز به منظور کنترل رواناب سطحی، یافتن بهترین پوشش گیاهی و عمق بستر با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و خصوصیات سقف، مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. هدف از مقاله حاضر مرور، جمع بندی و روشن کردن دیدگاه پژوهشگران در روش های مدیریت سیلاب شهری بر اساس تجربیات جهانی در مورد این پدیده برای کشورمان می باشد. نتایج مقاله حاضر همچنین نشان می دهد که روش های توسعه کم اثر مانند بام سبز می تواند از راهکارهای مناسب مدیریت سیلاب های شهری در کشورمان باشد. شایان ذکر است مدیریت سیلاب شهری امری حیاتی در چرخه طبیعی زندگی انسان هاست که توجه به آن و ارایه راه کارهای مقابله جدی با سیلاب اعم از سازه ای و غیر سازه ای از ضروریات تحقیقات مهندسین منابع است.

کلیدواژه ها

مدل هیدرولوژیکی، سقف سبز، بارش، کنترل رواناب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.