CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

احصاء و بررسی مبانی انسان شناختی همزیستی مسالمت آمیز از منظر علامه طباطبایی در تفسیر المیزان و دلالت های تربیتی آن؛ ارائه ی یک الگوی مفهومی.

عنوان مقاله: احصاء و بررسی مبانی انسان شناختی همزیستی مسالمت آمیز از منظر علامه طباطبایی در تفسیر المیزان و دلالت های تربیتی آن؛ ارائه ی یک الگوی مفهومی.
شناسه ملی مقاله: JR_IUED-8-1_006
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سلمان رضوان خواه - دانشکده ی روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی تهران
سوسن کشاورز - دانشیار گروه فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی

خلاصه مقاله:
یکی از مشکلاتی که امروزه دامن گیر افراد شده است، عدم توانایی آنان در همزیستی مسالمت آمیز است. اسلام به عنوان کامل ترین دین برای دستیابی به این همزیستی مسالمت آمیز برنامه هایی دارد. یکی از متون متقن و دست اول اسلام، قرآن کریم است و آنچه مشخص است این است که بهترین روش دریافت آموزه های قرآن کریم مراجعه به تفاسیرمعتبر است؛ از جمله ی این تفاسیر معتبر که نگاهی اجتماعی و تربیتی دارد تفسیر المیزان است. لذا هدف پژوهش حاضر دستیابی به یک الگوی مفهومی همزیستی مسالمت آمیز مبتنی بر مبانی انسان شناسی علامه طباطبایی و با تاکید بر تفسیر المیزان است. برای دستیابی به این هدف، از روش پژوهش تلفیقی استفاده شده است؛ بدین ترتیب که برای پاسخ به سوال اول پژوهش از روش تحلیل مفهومی، در پاسخ به سوال دوم پژوهش از روش قیاس نظری و در پاسخ به سوال سوم پژوهش که از روش قیاس عملی بهره گرفته شده است. نهایتا اینکه یافته های پژوهش به شش مبنای انسان شناختی و شش هدف تربیتی و هفت روش تربیتی اشاره دارد که ارتباط مبانی، اهداف و روش های تربیتی فوق به صورت یک الگوی مفهومی تنظیم شده است.

کلمات کلیدی:
مبانی انسان شناسی, دلالت های تربیتی, همزیستی مسالمت آمیز, تفسیر المیزان, الگوی مفهومی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1600344/