راهکارهای بهینه کاوی فرآیند صدور مجوز سامانه های نوین آبیاری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش آب در کشاورزی، دوره: 36، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_WRA-36-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا علیزاده

استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

حمیدرضا وجدانی

استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،همدان، ایران.

علی رضا نیکویی

استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

چکیده

مشکلات زیادی در مسیر اجرای سامانه ­های نوین آبیاری با یارانه دولتی مشاهده می شود که صدور مجوز نیز از این قاعده مستثنی نیست. از این رو، هدف اصلی این تحقیق، شناسایی راهکارهای بهینه کاوی فرآیند صدور مجوزهای اجرای سامانه­های نوین آبیاری است. جامعه آماری تحقیق شامل متقاضیانی بود که طی سال­ های ۱۴۰۰-۱۳۹۸در پنج استان منتخب همدان، فارس، زنجان، خراسان رضوی و کرمانشاه تقاضای خود را ثبت نموده بودند (N۱=۱۵۰) و همچنین کارشناسان صدور مجوز سامانه­های نوین آبیاری در استان­های منتخب (N۲=۱۰۰). روش این تحقیق گروه کانونی و مصاحبه ­های عمیق و ساختارمند بود. مطابق نتایج به دست آمده ، مهم ترین مشکلات در فرآیند صدور این مجوز عبارت اند از: عدم انجام کار در بستر سامانه ای مناسب و یکپارچه، یکسان نبودن روند انجام طرح در استان های مختلف، عدم آشنایی و توجیه اولیه کافی متقاضیان از ابتدا، سخت گیری و تاخیر در تعیین تکلیف استعلام ها و وجود برخی مراحل مازاد و قابل حذف طی فرآیند. بر این اساس، مهم ترین راهکارهای پیشنهادی عبارت اند از: انجام کلیه مراحل فرآیند در یک سامانه هوشمند و یکپارچه، ارائه مشاوره به متقاضی در مرحله تشکیل پرونده و توجیه کافی متقاضی با بررسی اسناد و امکانات متقاضی، حذف موارد غیرضروری در فرآیند، پرداخت مبلغ یارانه به صورت پویا، اعمال سیستم نظارت هوشمند همراه با بازخورد فعال برای همه مراحل و همه عاملان در طرح و تعیین بازه زمانی انجام کار برای هریک از اقدامات. وزارت جهاد کشاورزی و جهاد کشاورزی استان ها مهم ترین متولیان درون سامانه ای برای رفع مشکلات مطرح شده معرفی شدند و متولیان بیرونی هم عمدتا سازمان برنامه وبودجه، بانک­ها و نظام مهندسی کشاورزی می­باشند

کلیدواژه ها

سامانه های مدرن آبیاری, مجوزهای کشاورزی, روش گروه کانونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.