CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی موانع توسعه بنگاه های اقتصادی موجود در محلات اسلام آباد و حسین آباد زابل

عنوان مقاله: بررسی موانع توسعه بنگاه های اقتصادی موجود در محلات اسلام آباد و حسین آباد زابل
شناسه ملی مقاله: JR_GEOP-26-82_011
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیروس قنبری - گروه جغرافیا وبرنامه ریزی روستایی،دانشکده جغرافیا وبرنامه ریزی محیطی،دانشگاه سیستان وبلوچستان،زاهدان، ایران
اعظم بردبارگلوی - دانشجوی مقطع دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی،دانشکده جغرافیا وبرنامه ریزی محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان،زاهدان،ایران.

خلاصه مقاله:
در طی سال های اخیر، نقش و اهمیت بنگاه های اقتصادی در کشورهای درحال توسعه رو به افزایش است این بنگاه ها علاوه بر رفع مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال، به افزایش تولید و صادرات و نیز به توزیع عادلانه منابع به ویژه در مناطق محروم، کمک می کنند. ارزیابی وضعیت بنگاه ها نشان می دهد که آنها در ایفای نقش راهبردی خود در اقتصاد کشور و نیز در بازارهای جهانی با مشکل مواجه هستند. با این نگرش، هدف مقاله حاضر بررسی موانع توسعه بنگاه های اقتصادی موجود در محلات اسلام آباد و حسین آباد شهر زابل می باشد. روش تحقیق حاضر، توصیفی – تحلیلی و مبتنی بر بررسی منابع اسنادی و مطالعات پیمایشی بوده است. جامعه آماری تحقیق، بنگاه های اقتصادی مستقر در محلات اسلام آباد و حسین آباد به تعداد (۲۲۶بنگاه) می باشد که با توجه به تعداد بنگاه های اقتصادی موجود در محلات فوق، تعداد (۱۴۲ بنگاه) به عنوان حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران با سطح اطمینان ۹۵ درصدمحاسبه گردید. برای برآورد حجم نمونه در هر محله از قاعده تسهیم به نسبت در هر محله استفاده گردید. از این تعداد ۸۸ بنگاه در محله اسلام آباد و ۵۴ بنگاه در محله به عنوان نمونه انتخاب گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل های وزن دهی تصمیم گیری چند شاخصه آنتروپی شانون و saw استفاده گردید. نتایج تحقیق موید آن است که از بین موانع توسعه بنگاه های اقتصادی موجود در محلات پیراشهر زابل، موانع سیاسی(عدم وجود متولی واحد در زمینه توسعه بنگاه های کوچک و متوسط، مشکلات جهت صدور کالابه داخل و خارج از کشور)، با ۲۴۶/۰ بیشترین وزن و موانع زیرساختی(ضعف زیر ساخت های محلی، قرار گرفتن در مکان نامناسب، فقدان پهنای باند مناسب برای اینترنت) با وزن ۱۸۷/۰ کمترین وزن را بدست آورده است.

کلمات کلیدی:
؛ بنگاه های اقتصادی ؛ موانع ؛, ؛ اسلام آباد و حسین آباد ؛, ؛ پیراشهرزابل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1599945/