کارورزی با رویکرد پژوهش روایی: الگویی نو در توسعه حرفه ای معلمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله پویش در آموزش علوم تربیتی و مشاوره، دوره: 1395، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUSIE-1395-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل جوکار

عضو پرسنلی اداره آموزش و پرورش شهرستان فراشبند

سیده نجمه مولایی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی/ دانشگاه فرهنگیان

زهره عمادی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی/ دانشگاه فرهنگیان

چکیده

در میان مراحل آموزش معلم، دوره­ی کارورزی یکی از مهمترین مراحل است که­ دانشجو معلمان را از مرحله نظری وارد مرحله­ی عملی کرده و آنان را به نقش معلمی آینده نزدیک می­کند؛ تا جایی که هدف اصلی این مطالعه، توصیف تجارب و درک اساتید و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان فارس درباره­ی ویژگی­های کارورزی با رویکرد پژوهش روایی است.مطالعه حاضر در قالب روش کیفی انجام پذیرفت. جامعه آماری شامل دانشجویان و اساتید دانشگاه فرهنگیان فارس بوده است. برای نمونه­گیری از روش هدفمند و با رعایت قاعده اشباع نظری استفاده شد. به این صورت که تعداد۳۰  دانشجو و ۱۵ استاد در مدت یک ماه مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده­ها مصاحبه نیمه­ساختار یافته بود که روایی آن با استفاده از روایی سازه، درونی و بیرونی و  پایایی آن با استفاده از روش بررسی اعضا، بررسی همکار و ناظر بیرونی مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از راهبرد تجزیه و تحلیل محتوای کیفی مرسوم استفاده گردید.یافته­های بدست­آمده نشان داد که مقوله­های اساسی کارورزی با رویکرد پژوهش روایی از نظر اساتید و دانشجویان شامل: ۱)ماهیت پژوهش روایی،۲)مزایای پژوهش روایی،۳)مشکلات اجرای پژوهش روایی و۴) تمهیدات و ملزومات پژوهش روایی می­باشد که هر کدام دارای زیر مقوله­هایی می­باشند.بر اساس دیدگاه اکثر اساتید و دانشجویان، دانشگاه باید با مدرسه تعامل داشته باشد و بخشی از بودجه­ی دانشگاه را به مدارسی که با دانشگاه همکاری می­کنند، اختصاص دهند. در پایان نیز پیشنهاداتی از جمله برگزاری جلساتی بین دانشجویان برای انتقال تجارب، چاپ گزارش­های برتر دانشجویان در مجلات کارورزی و... مطرح شده است.

کلیدواژه ها

کارورزی, رویکرد پژوهش روایی, معلم فکور, دانشگاه فرهنگیان, مصاحبه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.