بررسی رابطه کلیشه های جنسیتی با مشارکت اجتماعی در بین دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی شهر میاندوآب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 7، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-7-22_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ثقفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز- ایران.

فیروز راد

استادیار دانشگاه پیام نور تبریز، گروه علوم اجتماعی، صندوق پستی ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷، تهران– ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه کلیشه­های جنسیتی با گرایش به مشارکت اجتماعی در بین دانشجویان دختر دانشگاه آزاد شهر میاندوآب می­­باشد. این تحقیق با توجه به اهداف، ماهیت و نحوه انجام در زمره تحقیقات پیمایشی است. جامعه­آماری تحقیق ۱۳۰۰ نفر، که از بین آن­ها با استفاده از شیوه   نمونه­گیری تصادفی و بر ­اساس فرمول نمونه­گیری کوکران، حجم­ نمونه، برابر با ۲۹۷ به­ عنوان               پاسخگویان تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه می­باشد که داده­های آن را با استفاده از برآوردهای نرم­افزار spss نسخه۲۰، و بر ­اساس روش­های آماری مطابق با فرضیات تحقیق، شامل                        همبستگی پیرسون، آزمون T و آزمون F و رگرسیون چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. یافته­های تحقیق حاکی از این است که بین کلیشه­های جنسیتی سنتی و مدرن و میزان گرایش به مشارکت اجتماعی به ترتیب با سطح معناداری (۱۰/۰) و (۰۹۸/۰) رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد. ولی با متغیر سن ­چنین رابطه­ای وجود ­ندارد.  بین کلیشه­های ­جنسیتی مدرن  و  پایگاه ­اجتماعی­­ با سطح         معنا­داری (۴۲/۰)، بین مشارکت اجتماعی و نوع قومیت با سطح معنا­داری (۲۲/۰) تفاوت معنی­داری وجود دارد.  هم­چنین بین وضعیت تاهل و میزان گرایش به مشارکت اجتماعی و بین کلیشه­های جنسیتی سنتی و پایگاه اجتماعی تفاوت معنی­داری وجود نداشت.

کلیدواژه ها

مشارکت, مشارکت اجتماعی, کلیشه های جنسیتی, نابرابری جنسیتی و دانشجویان دختر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.