حل و فصل اختلافات مربوط به حقوق دریاها در دادگاه بین المللی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه حقوقی قانون یار، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_GHANON-6-22_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره مظهری پرویز

محقق و پژوهشگر

مسعود بسامی

نویسنده مسئول - محقق و پژوهشگر

چکیده

همانطور که می دانیم اقیانوس ها و دریاها، از مهمترین ارکان حیات بر روی کره زمین هستند که منابع ارزشمندی را در خود جای داده اند و تنوع حیات وحش و منابع زیر بستر آنها موجب شده است که جزء جدایی ناپذیر زندگی بشر باشند. در این وادی دیوان بین المللی حقوق دریاها، به عنوان یکی از سازوکارهای این نظام، سهم چشمگیری در تدوین و توسعه حقوق بین الملل داشته است. حقوق بین الملل دریاها، بسترهای ارتباطی دولت ها را در زمینه دریاها و اقیانوس ها فراهم کرده است. در پی تصویب کنوانسیون حقوق دریاها، بخش عظیمی از سطح، بستر و زیر بستر دریاهای جهان به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت کنترل صلاحیتی دولت ها قرار گرفت. یکی از اهداف کلیدی کنوانسیون حقوق دریاها که در فضایی مبتنی بر درک حقوق بین الملل و همکاری میان دولت ها منعقد شد، ایجاد نظام حقوقی برای دریاها و اقیانوس ها بوده است. البته لازم به ذکر است دیوان بین المللی حقوق دریاها یک نهاد قضایی مستقل و از جمله روشهای پیش بینی شده در کنوانسیون حقوق دریاهاست که نقش مهمی در زمینه حقوق دریاها ایفا کرده و با وجود اهمیت آن در حل و فصل اختلافات، کمتر به تاثیر آن بر کنوانسیون حقوق دریاها توجه شده است. به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم به بررسی حل و فصل اختلافات مربوط به حقوق دریاها در دادگاه بین المللی بپردازیم.

کلیدواژه ها

حقوق دریاها، دادگاه های بین المللی،کنوانسیون، سازمان ملل متحد، حل اختلافات دریایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.