بررسی خرابی های ناشی از زمین لرزه بم و رابطه شدت با مرگ و میر

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE05_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قائمقامیان

دانشیار و عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلز

خسرو خان زاده

کارشناس ارشد مهندسی زلزله از پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهن

غلامرضا نوری

دکتری عمران، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

تعداد تلفات در ساختمانهای آسیب دیده به نوع ساختمان، الگوی تخریب ساختمان و طبق ه مورد استفاده، بستگی دارد. دانستن اینکه کدام نوع خرابی و یا کدام شکل خرابی بیشترین مرگ و میر را داشته مطمئنا" در مدیریت بحران و به حداقل رساندن تلفات انسانی سنگین در زمین لرزه های بزرگ ما را یاری می نماید. در این مقاله میزان مرگ و میر در ساختمانهای غیر مهندسی ساز و مهندسی ساز مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس، شدت با توجه به درجه خرابی ساختمانها و درصد خرابیها، برای پهنه های مختلف شهر بم با استفاده از دستورالعمل EMS- 98 [1] تعیین شده است. سپس رابطه شدت زمی نلرزه و میزان مرگ و میر و همچنین میزان مرگ و میر برای انواع خرابیهای سنگین به تفکیک ساختمانهای مهندسی ساز و غیر مهندسی ساز در شهر بم تعیین و ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.