بررسی اثر جرم زیرسازه بر روی پاسخ لرزه ای پلهای جداسازی شده با استفاده از روش تحلیل طیفی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE06_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا رسولی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی عمران آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمودرضا شیراوند

دانشیار، گروه مهندسی عمران آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

جرم زیرسازه پارامتر مهمی است که میتواند بر روی پاسخهای لرزه ای پل های دارای جداگر لرزه ای اثر گذار باشد. مدلهای تحلیلی ارائه شده برای تحلیل و طراحی پلهای دارای جداگر لرزه ای، در مورد جرم زیر سازه با یکدیگر اختلاف نظر دارند. در مقاله حاضر تاثیر جرم زیر سازه بر روی پاسخ لرزه ای پلهای دارای جداگر لرزه ای از طریق سه مدل تحلیلی مختلف مطالعه شدهاست. مدل اول، مان ند مدل ارائه شده در آئین نامه های آشتو و یوروکد، جرم زیرسازه را نادیده میگیرد، مدل دوم با افزودن درصدی از جرم زیرسازه به جرم روسازه، اثر این جرم را در مدل یک درجه آزادی لحاظ میکند، و مدل سوم با در نظر گرفتن درجه آزادی مستقل برای جرم زیرسازه پل را به صورت دو درجه آزادی مطالعه میکند. بدین منظور پاسخ لرزه ای سه پل با سیستم زیرسازه مختلف مطابق مدلهای تحلیلی مختلف محاسبه شده و نتایج با پاسخهای بدست آمده از تحلیل طیفی در نرم افزار المان محدود مقایسه شدهاست. نتایج نشان میدهد مدل یک درجه آزادی در پیش بینی پاسخ پلهای دارای زیر سازه سبک مان ند پلهای دارای پایه های توخالی دقت قابل قبولی دارد. اما در پلهای دارای جرم زیرسازه قابل توجه مان ند پلهای دارای پایه چند ستونی و حجیم، این مدل باعث تخمین دست پایین پاسخهای موبوط به زیر سازه پل مان ند دریفت پایه، نیروی برشی و لنگر خمشی پایه میشود. زیرا سهم جرم زیرسازه را در پاسخ لرزه ای پل در نظر نمیگیرد.

کلیدواژه ها

جداسازی لرزه ای، مدل تحلیلی، جرم زیرسازه، تحلیل طیفی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.