آنالیز استاتیکی کابلهای مهاری با در نظر گرفتن شکم دهی کابل توسط مدل تفاضل محدود((Finite Difference Model

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE06_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه کیومرثی

دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران

چکیده

آنالیز استاتیک کابلهای نگهدارنده بسیار پیچیده است زیرا به دلیل باریکی و انعطاف پذیری، درجه ی غیرخطی بودن بالایی را در آنها نشان میدهند. اگرچه سازه های نگهداشته شده با کابل تحت تاثیر نیروهایی هستند که ماهیت دینامیکی دارند اما آنالیز شبهاستاتیکی با توجه به سهولت، تطبیق پذیری و قابلیت اجرا در فرآیند طراحی برای آنها اجرا میشود. در آنالیز استاتیکی سیستمهای کابلی، با توجه به اثرات غیرخطی بودن بارگذاری و نوسانهای زیاد، تداخل بارها و جابجاییها ارزش چندانی ندارد.عموما معادلات به دست آمده برای دینامیک کابلهای پیش تنیده بصورت غیرخطی میباشند. با توجه به اینکه راهحل تحلیلی برای این سیستمها وجود ندارد، بنابراین از روشهای عددی استفاده شده است. روش جزء محدود، FEM، بهترین روش شناخته شده ی عددی و مدرن است. این روش با استفاده از شکل هندسی سه بعدی اجرا و بارگذاری میشود، غیرخطی بودن شکل هندسی و مصالح بر اساس شرایط مختلف مرزی تعریف میشود. یکی دیگر از روشهای عددی معروف، روش تفاضل محدود، FDM، است که با معادلات نسبی غیرخطی ارتباط مستقیم دارد و با محاسبه ی آنها و با استفاده از معادلات تغییر شکل میتوان سیستم کابلی را شرح داد. در این تحقیق، آنالیز غیرخطی کابلها تحت بارهای استاتیکی سه بعدی با استفاده از مدل تفاضل محدود انجام شده است. این مدل برای تعیین پاسخ کابل سه بعدی، یک روش متوالی را پیاده سازی میکند. این مدل میتواند به آنالیز کابلهای پیش تنیده شده که طویل و شیبدار هستند، در هر دو انتهای آنها بپردازد. در این روش فقط سختی محوری کابل مورد نظر است در حالیکه سختی خمشی و پیچشی نادیده گرفته شده است.

کلیدواژه ها

آنالیز استاتیکی، کابل مهاری، شکم دهی کابل، مدل تفاضل محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.