پراکنش بیماری های مهم درختان بلوط و مدیریت آنها در استان آذربایجانغربی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE05_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 238
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه جنگلداری ، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه ارومیه
استادیار گروه جنگلداری ، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه ارومیه
چکیده
استان آذربایجانغربی با دارا بودن بخشی از پهنه رویشی زاگرس که وسیع ترین و اصلی ترین رویشگاه گونه های مختلف بلوط در ایران می باشد ، طی سالیان اخیر، شاهد خشکیدگی های مختلف به علت وجود آفات و بیماری های مختلف شده است . این عوامل خسارتزا در جنگل های بلوط استان همه ساله حضور داشته و در بسیاری مناطق منجر به نابودی درختان بلوط شدهاند. درختان بلوط نقش فوق العاده اکولوژیستی دارند و منابع مهم حفظ آب و جلوگیری از فرسایش خاک و فیلتر طبیعی در مقابل ریزگردها محسوب می شوند. شناسایی بیماری ها و انجام اقدامات مناسب جلوگیری و یا پیشگیری از آنها امروزه از اهمیت ویژهای برخوردار است . در این مطالعه به صورت جنگل گردشی درختان بلوط از لحاظ وجود علائم بیماری مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر راههای مبارزه و مدیریتی ، برای مقابله و از بین بردن عوامل ایجاد بیماری ها و ارائه راهکارهای مناسب جهت آموزش به کارکنان و یا جوامع محلی ، در مناطق سردشت ، میرآباد، خضرآباد و پردانان اقدام به نمونه برداری و توصیه های مدیریتی در این مناطق از استان آذربایجان-غربی شد. بیماری های غالب شناسایی شده عبارت بودند از قارچ فیتوفترا (Phytophthora sp.)، سفیدک سطحی بلوط((Erysiphe alphitoides و علائم ایجاد شده توسط گیاه انگل موخور ( Loranthus .(europaeus قارچ فیتوفترا در مناطق سردشت و میرآباد، گیاه انگلی لورانتوس در سردشت ، میرآباد، خضرآباد؛ و همچنین سفیدک سطحی بلوط در تمامی مناطق مورد مطالعه (سردشت ، میرآباد، خضرآباد و پردانان) در جنوبغربی استان آذربایجانغربی مشاهده شدند.کلیدواژه ها
بیماری ، قارچ، بلوط، کنترل، استان آذربایجانغربیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.