ارزیابی تکاملی توالی ژنی و پروتئینی آنزیم روبیسکو در گونه های مختلف گیاهان و جلبک ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE05_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام یونسی ملردی

فارغ التحصیل دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی ، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، ساری ، ایران.

چکیده

افزایش اراضی شور معضل کشاورزی جهان است . این در حالی است که برخی از گونه های متعلق به سلسسله جلبک ها و گیاهان متحمل به شوری اندو می توانند در محیط شور به خوبی رشد کنند. این گونه ها بسترهای مطالعاتی مناسبی برای شناخت مکانسیم تحمل به شوری فراهم می کنند. از سوی دیگر فتوسنتز حیاتی ترین واکنش شیمیایی است که برروی کره زمین رخ می دهد و گیاهان و جلبک ها دو گروه از موجودات اند که بواسطه داشتن کلروفیل توانایی فتوسنتر دارند. کلیدی ترین آنزیم واکنش فتوسنتر روبیسکو می باشد. در مطالعه حاضر توالی های ژنی و پروتئینی زیر واحد بزرگ آنزیم روبیسکو از نظر تکاملی با مقایسه ۱۴ گونه از گیاهان و جلبک ها با درجات مختلف تحمل شوری از نظرتکاملی بررسی شد. در این پژوهش از نرم افزار MEGA-X استفاده گردید. نتایج ترسیم درخت فیلوژنی به درستی گونه ها در سه جمعیت مجزای جلبک ها آب شیرین ، جلبک های دریایی وگیاهان دسته بندی کرد. جلبک های دریایی فاصله تکاملی بیشتری نسبت به دو گروه دیگر نشان دادند نتایج نشان داد که از نظر تکاملی عامل هم خانواده بودن در دسته بندی توالی های ژنی و پروتئینی آنزیم روبیسکو بر ویژگی تحمل شوری تقدم دارد.

کلیدواژه ها

درخت فیلوژنی ، فتوسنتز، هالوفیت ، گلیکوفیت .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.