اثر نانومواد فلزی بر مشخصات پیوستگی و چسبندگی قیرهای خالص و سنگدانه ها با استفاده از روش انرژی آزاد سطحی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز، دوره: 52، شماره: 108
  • کد COI اختصاصی: JR_CEEJ-52-108_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک گلچین

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

علی حکمت

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر

غلامحسین حامدی

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت

چکیده

یکی از متداول ­ترین خرابی ­ها در مخلوط ­های آسفالتی، تاثیر تخریبی ناشی از رطوبت بر روی پیوستگی قیر و چسبندگی قیر- سنگ­دانه است که خرابی رطوبتی نامیده می­ شود. روش ­های متفاوتی برای بهبود چسبندگی و کاهش خرابی رطوبتی در مخلوط­ های آسفالتی وجود دارد که یکی از متداول ­ترین آن­ها استفاده از اصلاح قیر با افزودنی مناسب است. در این پژوهش، تاثیر دو نوع نانوماده (نانواکسیدآهن و نانواکسید آلومینیوم) در دو درصد مختلف، دو نوع سنگ­دانه (گرانیت و سنگ آهک) و یک نوع قیر پایه مورد بررسی قرار گرفته است. به­ منظور بررسی تاثیر نانومواد، از روش انرژی آزاد سطحی استفاده شده است. نتایج روش انرژی آزاد سطحی نشان می ­دهد که نانومواد، انرژی آزاد پیوستگی قیر را افزایش می ­دهند، بنابراین باعث می ­شوند احتمال گسیختگی در غشای قیری کاهش یابد. بیشترین افزایش انرژی آزاد سطحی مربوط به یک درصد نانواکسید آهن است که انرژی آزاد پیوستگی قیر پایه را ۱۷ درصد افزایش داده است. از طرفی یک درصد از نانواکسید آلومینیونم و نانو اکسید آهن، جزء بازی انرژی آزاد سطحی را به­ ترتیب ۱۷ و ۱۸ درصد افزایش می­ دهند. همچنین یک درصد از این نانومواد جزء اسیدی انرژی آزاد سطحی را به ­ترتیب ۱ و ۹ درصد کاهش می ­دهند. این موضوع باعث می­ شود تا چسبندگی قیر با سنگ­دانه های اسیدی که مستعد خرابی رطوبتی هستند، بهبود یابد.

کلیدواژه ها

مخلوط آسفالتی, نانومواد, پیوستگی, چسبندگی, انرژی آزاد سطحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.