نقش نوآوری باز در توسعه فناوری شرکت های دانش بنیان، مورد مطالعه: مرکز رشد سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTDM-10-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار ارمغان

عضو هیئت علمی، پژوهشکده مطالعات فناوری های نوین، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران.

هما قائدشرفی

پژوهشگر پژوهشکده مطالعات فناوری های نوین، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران.

سحر آقابیگی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه دانش البرز، تهران.

چکیده

امروزه بکارگیری نوآوری در شرکت ها به عنوان عامل توسعه فناوری موضوعی است که اهمیت آن را دوچندان می کند. در این پژوهش نقش نوآوری باز در توسعه فناوری شرکت های دانش بنیان مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. مطالعات میدانی این پژوهش در شرکت های دانش بنیان مرکز رشد سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران انجام شده است. این تحقیق از نوع کاربردی، به روش توصیفی – غیرآزمایشی و با رویکرد کیفی است. مطالعات میدانی و گردآوری داده های این پژوهش توسط پرسشنامه و مصاحبه از نوآوران، کارآفرینان و متخصصین صورت گرفته است. در نهایت پاسخ های استخراج شده دسته بندی و تحلیل شده اند. نتایج پژوهش رویکرد شرکت ها را نسبت به نوآوری باز و بسته تحلیل می کند. یافته ها نشان می دهد نوآوری باز یکی از عواملی است که در توسعه و ارتقای فناوری نقش آفرینی داشته و در عواملی نظیر، رقابت پذیری، بقاء، انعطاف در برابر تغییرات و کاهش هزینه های مربوط به توسعه فناوری و ایده پردازی موثر است. همچنین، عواملی نظیر شبکه سازی، توانمندسازی نیروی انسانی، همکاری با شرکا و یا شرکت ها برای دستیابی به منابع جدید، توسعه مهارت های تیمی و بین المللی شدن فعالیت ها برخی عواملی است که در شرکت های مطالعه شده کمتر اهمیت داشته است. سایر عوامل و دلایل آن در بخش نتیجه گیری به همراه ارائه راه کارهای توسعه برای شرکت ها تحلیل و توصیف شده اند.

کلیدواژه ها

نوآوری, شرکت های نوپا, مراکز رشد, پارک علم و فناوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.