طراحی مدل نوآوری فراکتال پایدار: مطالعه موردی پارک های علم و فناوری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_BPJ-12-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مهربان پژوه

دانشجوی دکتری، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

قنبر عباس پور

دانشیار، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اصغر مشبکی اصفهانی

استاد تمام، دانشکده مدیریت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

غلامرضا هاشم زاده

دانشیار، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

زمینه: امروزه نوآوری پایدار ­به یکی­از الزامات جهان تبدیل شده بطوری­که اغلب مدیران­ ­که ­دغدغه محیط پیرامونی را دارند ­از ­این ­نوع نوآوری به منظور پایداری در­محیط پرتلاطم و­آشوبناک و هم­چنین تطبیق خود به آن می­پردازند.      هدف: این پژوهش به دنبال ارائه مدلی است که هم ­بتوان با­آن پویایی­های موجود­ در نوآوری را در ­نظر گرفت و هم با عوامل پایداری در کسب­وکارها منطبق شد.      روش: پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی است. در این پژوهش مولفه های مورد نظر مدل نوآوری فراکتالی­ پایداری به­کمک روش هایدگر طبقه­بندی شد و اصالت آنها به کمک روش ماتریس ایرانی مورد سنجش قرارگرفت. علاوه­براین به­منظور اولویت­بندی مولفه ها در برابر شاخص­ها ­از روش ماتریس ­ارزیابی ­اثرات ­سریع، سپس از مدل چهار سطحی ­کانونی به­منظور ارائه مدل استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق پارک­های علم ­و فناوری فعال در حوزه نوآوری در استان تهران بوده که ۱۰ نفر از ­میان آنها به عنوان نمونه (خبره) ­انتخاب و با کمک مصاحبه نیمه عمیق و پرسشنامه، ­داده­های حاصل شده با کمک نرم­افزار اکسل مورد تحلیل قرار گرفت.      یافته­ها: نتایج این پژوهش نشان­دهنده آن است که مدل نوآوری پایدار فراکتالی دارای ۳۰ مولفه بوده که در آن مولفه های اقتصاد مدور، تحول بزرگ در مقیاس، قابلیت خارجی، بهره­وری ­منابع، هم­آفرینی ذینفعان، ارزیابی رقابتی، نوآوری صرفه­جو دارای بیشترین اهمیت و اولویت­بندی هستند.

کلیدواژه ها

نوآوری فراکتالی, نوآوری پایدار, ماتریس ارزیابی اثرات سریع(۱RIAM), مدل چهارسطحی کانونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.