اثرات مصرف گرده نخل خرما (Date Palm Pollen ) بر سیستم تولیدمثل و ناباروری: یک مرور نظاممند

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,929

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBCFM01_070

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1401

چکیده مقاله:

مقدمه:ناباروری به عنوان عدم توانایی باردار شدن با وجود داشتن رابطه جنسی مکرر و محافظتنشده حداقل یک سال برایاکثر زوجها تعریف میشود. شیوه زندگی مدرن مسئول طیف گستردهای از بیماریها در سراسر جهان به دلیل تولید بیش ازحد رادیکالهای آزاد در طول متابولیسم است. گرده نخل خرما (DPP)، احتمالا به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی بالای آن، نقشمحوری در تسهیل باروری مردان و زنان دارد.مواد و روشها:پایگاه های داده Google Scholar، Pubmed، Web of Science، Scopuse، SID و سیویلیکا جهت استخراج متون علمی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ با کلید واژه های خرما، گرده خرما، DPP، ناباروری و تولیدمثل بررسی شدند. مقالات مروری و اورجینال بررسی و در نهایت ۴۶ مقاله جهت مطالعه انتخاب شدند.یافته ها:گرده خرما شامل آمینواسیدهای گلوتامین، پرولین، گلیسین، لوسین، تیروزین، فنیل آلانین، آسپارتیکاسید، ترئونین،هیستیدین، لیزین، آرژنین، متیونین، ایزولوسین، سرین، آلانین و والین هستند. همچنین یک منبع غنی از ویتامین، به ویژهویتامین B (تیامین، ریبوفلاوین، بیوتین، فولیکاسید)، ویتامین A و سطوح قابل توجهی از ویتامینهای C و E است. DPP همچنین حاوی مواد معدنی و اسیدهای چرب و مقادیر قابل توجهی از فلاونوئیدها و ترکیبات فنلی است. در مردان، تاثیرمثبتی بر سطوح هورمونی، پارامترهای وزیکول منی، تحرک اسپرم، حرکت پیشرونده رو به جلو، تعداد و زنده ماندن آن وافزایش وزن اپیدیدیم و در ماده ها بر پارامترهای تولیدمثلی (فرآیند اووژنز، تقویت تخمک ها، تنظیم هورمون ها، تقویتبارداری، کمک به کشش ماهیچه های رحم، تامین انرژی مادر در حین زایمان و جلوگیری از خونریزی پس از زایمان) اثر دارد. DPP در درمان ناتوانیهای جنسی و همچنین افزایش قابل توجه سطوح تستوسترون و FSH اثرات مطلوبی را نشان داده و فعالیت های جنسی را در موارد ناباروری بهبود بخشیده است. نتایج نشان داده است که DPP ممکن است نقشمحافظتی در برابر اختلال عملکرد بیضه ایفا کند. همچنین مشخص شده است که سطح بیان ژنهای آنزیمهای آنتی اکسیدانی SOD۲، GPX۴ ، CAT و NRF۲ با مصرف DPP افزایش پیدا میکند.نتیجه گیری:نتایج در این مطالعه نشان دادند که DPP میتواند مکمل مناسبی برای درمان ناباروری باشد، زیرا میتواند رادیکالهای آزاد را کاهش دهد. بر اساس یافته ها بررسی اثرات DPP بر علل سقط مکرر جنین و همچنین بیماریهای مرتبط با دستگاه تولیدمثلی زنان شامل PCOS و سرطان تخمدان و سقط مکرر جنین توصیه میشود.

نویسندگان

علی قرائی نجف آبادی

گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، مشهد، ایران،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، مشهد، ایران

امیرحسین سامرئی

گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، مشهد، ایران

هما محمودزاده آخرت

گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، مشهد، ایران