مطالعه فاکتورهای تاثیرگذار بر میزان مقاومت فشاری بتن ساخته شده با دو رده مقاومتی مختلف سیمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF08_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین سلطانی

کارمند شهرداری شیراز

علی سروعلی شاه

کارمند شهرداری شیراز

چکیده

در میان متغیرهای تاثیرگذار در رفتار ملات تازه و سخت شده میتوان به نسبت آب به سیمان و ماسه به سیمان ورده مقاومتی سیمان اشاره کرد. ملات سیمان به عنوان یکی از اصلی ترین مواد با پایه سیمانی می باشد کهخصوصیات مکانیکی آن نقش مهمی را در سازه بتنی ایفا می کند.مواد تشکیل دهنده ملات سیمان و نسبت هایآن بخصوص سنگدانه،سیمان و آب به عنوان مهمترین عوامل تاثیرگذار در ویژگی های ملات سیمان می باشد.ازاین رو بررسی پارامتر های تاثیر گذار در طرح اختلاط ملات سیمان بر مقاومت فشاری آن جهت رسیدن بهبالاترین مقاومت ضروری به نظر می رسد.در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر رده های مقاومتی سیمان و نسبت هایمختلف ماسه و آب به سیمان برمقاومت فشاری ملات حاوی سیمان های رده مقاومتی ۳۲/۵ و ۴۲/۵ مگاپاسکال مورد بررسی قرار گرفته است . برای این منظور یک برنامه آزمایشگاهی گسترده با ۳۶ طرح اختلاط شامل ۵۴۰نمونه مکعبی ۵۰x۵۰x۵۰ میلی متری انجام شده است . طرح اختلاط شامل سه نسبت ماسه به سیمان ۲/۵، ۲/۷۵ و ۳ و شش نسبت آب به سیمان ۰/۲۵، ۰/۳، ۰/۳۵، ۰/۴، ۰/۴۵ و ۰/۵ است.نمونه های پس از عمل آوری در سنینمختلف ۳، ۷، ۱۴، ۲۱ و ۲۸ روزه مورد آزمایش مقاومت فشاری قرار گرفته اند. هر نوع سیمان دارای خواص منحصر به فردی است که در تعامل با ترکیبات دیگر می باشد، نتایج در نمودار اندرکنش نسب های طرح اختلاطملات سیمان آورده شده است. نتایج نشان می دهد با افزایش سن نمونه ها مقاومت فشاری افزایش می یابد وهمچنین رده مقاومتی سیمان تاثیر زیادی بر خواص مکانیکی ملات سیمان دارد به علاوه تغییر در نسبت های ماسهبه سیمان و آب به سیمان سبب تغییرات قابل ملاحظه ای در مقاومت فشاری ملات سیمان می شود. با بررسیطرح اختلاط های موجود بهینه ترین طرح مقاومتی شامل نسبت های ماسه به سیمان ۲/۷۵ و آب به سیمان ۰/۳ برای سیمان با رده مقاومتی ۴۲/۵ مگا پاسکال به دست آمده است.

کلیدواژه ها

ملات سیمان، مقاومت فشاری، رده مقاومتی سیمان، نسبت ماسه و آب به سیمان، نمودار اندرکنش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.