مطالعه فاکتورهای تاثیرگذار در طراحی قوس کلوتوئید و مقایسه آن ها با استاندارهای مختلف طراحی راه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF08_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدغلامرضا سعادت

کارشناس عمران معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز

امین نجاتی فرد

ریاست اداره راهسازی و آسفالت معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز

محمد روشن ضمیر

کارشناس راهسازی و آسفالت معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز

چکیده

اولین و مهمترین وسیله ی ارتباطی انسانها در طی تاریخ، راه بوده است. راه ها علاوه بر جابجایی انسان و کالاباعث پیشرفت و توسعه فناوری و علم بودهاند. طراحی راه نیز در گذر زمان دستخوش تغییرات زیادی شده و بشربرای نیل به اهدافی همچون افزایش ایمنی، کاهش هزینه ها و کوتاه تر کردن مسیرها در محل های تلاقی مسیرها ازقوس استفاده نموده است. بسیاری از استانداردهای طراحی راه استفاده از منحنی کلوتوئید را در طراحی قوس هایاتصال توصیه می کنند. این منحنی عموما بین مسیر مستقیم و قوس دایره ای با شعاع ثابت و یا بین دو قوس باشعاع های متفاوت استفاده می شود. مزیت های اصلی استفاده از این منحنی افزایش تدریجی نیروی گریز از مرکز،ایجاد فضایی مناسب برای تامین بربلندی و فراهم کردن درک صحیحی از قوس برای راننده می باشند. انتخابطول کوتاه کلوتوئید باعث عدم ایجاد فضای مناسب برای اعمال بربلندی و همچنین باعث افزایش نرخ نیرویوارده به وسیله نقلیه و سرنشینان آن در واحد زمان می شود. متقابلا طول بلند کلوتوئید بالقوه دارای تاثیرات منفیبر درک و احساس راننده و بالتبع ایمنی قوس می باشد به ویژه هنگامی که برای ورود به قوس کاهش سرعتالزامی باشد. استانداردهای طراحی عموما از سه معیار جهت تعیین حدود طول کلوتوئید استفاده می کنند: کنترلآسایش و ایمنی، کنترل محدودیت اختلاف شیب کناره های آسفالت و کنترل درک و احساس صحیح از قوس.استفاده از این معیارها منتهی به محدوده ی وسیعی جهت انتخاب طول کلوتوئید می شوند. در این پزوهش مقایسه ایاجمالی بر معیارهای طراحی قوس کلوتویید در آیین نامه های مطرح دنیا در زمینه راه سازی انجام شده است ونتایج حاصل از آن مختصرا با آیین نامه ایران مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

طراحی راه، قوس دایرهای، قوس کلوتوئید، بربلندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.