ارزیابی پارامترهای تاثیر گذار در جهت تسهیل و تسریع اسکان موقت پس از زلزله (مطالعه موردی شهرستان اوج استان قزوین)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF08_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام عبادله زاده ملکی

استادیار ، گروه معماری، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس، ایران

فهیمه معتضدیان

استادیار، عضو هیات علمی تمام وقت معماری، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس، ایران

ارشیا مصطفایی فر

دانشجو کارشناسی ارشد معماری ، گروه بازسازی پس از سانحه ، واحد پردیس ،دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس ، ایران

چکیده

< p> آنچه مسلم است این است که پس از زلزله های ویرانگر و مخرب، نیاز به تامین سر پناه اضطراری و موقت امری واضح به نظر می آید. لزوم تامین سریع سرپناه، با توجه به شرایط محیطی، جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی و عوامل فراوان دیگر در مواردی باعث می شود که روش ها و شیوه های متنوعی در نظر گرفته شود با توجه به اینکه اصلی ترین نیاز آسیب دیدگان ناشی از زلزله داشتن یک سرپناه می باشد و نمی توان بعد از وقوع زلزله ,سریعا مکان های مناسب برای آسیب دیدگان زلزله را تهیه دید, باید قبل از وقوع چنین بحران هایی, سناریوهای احتمالی بررسی شود و مکان های مناسب از نظر (دسترسی, داشتن امنیت, دوری از مناطق مخاطره خیز و...) را برای آسیب دیدگان زلزله را فراهم کرد. تا در صورت بروز زلزله بهترین پاسخگویی به بحران صورت پذیرد و در کمترین زمان ممکن به بازتوانی رسید. بدین منظور پژوهش حاضر بر آن است با ارائه راهکار های بهینه سبب تسهیل و تسریع اسکان موقت آسیب دیدگان از زلزله ای احتمالی را برای شهرستان اوج استان قزوین مورد پیش بینی قرار گیرد. شهرستان اوج با توجه به قرار داشتن در پهنه با خطر لرزه خیزی بالا و داشتن آسیب پذیری بالا از مناطق در معرض ریسک بالا (پر خطر) محسوب می شود. هدف از انجام این پژوهش استخراج الگویی مناسب برای اسکان موقت پس از زلزله احتمالی در روستاهای متعدد اوج می باشد. براساس این الگو طراحی اسکان موقت مورد نیاز با توجه به شرایط کالبدی و غیرکالبدی محل و با استفاده از پتانسیل ها و زیرساخت های موجود انجام می گیرد. مطالعه صورت گرفته بر اساس منابع کتابخانه ای، اسنادی، بررسی ها و مشاهدات میدانی به انجام رسیده و یک بررسی توصیفی –تحلیلی است. در این مطالعه ابتدا به شناسایی و جمع آوری معیارهای موثر در اسکان موقت در حوادث طبیعی پرداخته و با استفاده از اطلاعات بدست آمده مبادرت به ایجاد بانک اطلاعاتی در محدوده شهرستان اوج نموده است. سپس بانک اطلاعاتی ایجاد شده را در محیط نرم افزار Arc GIS وارد نموده و پارامترهای پر اهمیت در انتخاب مکان برای اردوگاه اسکان موقت معرفی شده اند.< /p>

کلیدواژه ها

اسکان موقت، زلزله، بحران ،شهرستان اوج و قزوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.