بررسی شاخص های انعطاف پذیری درمعماری سنتی ایران (نمونه موردی : عناصر معماری خانه های تاریخی شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF08_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه شخصی خدابخش

دانش اموخته کارشناسی ارشد معماری ازموسسه آموزش عالی اقبال لاهوری و شاغل درشهرداری مشهد

چکیده

در عصر تحولات عظیم بسر می بریم و از آنجاییکه این تحولات درزمان کوتاهی اتفاق می افتد و تاثیر بسزایی درتمامی ابعادجامعه دارد لزوم پیش بینی این تغییرات و برنامه ریزی زندگی انسان ضروری است این نوع نگرش درمعماری نیز الزامیاست از این رو طراحان معاصر با در نظر گرفتن ترجیحات استفاده کننده و نیازهای غیرقابل پیش بینی استفاده کننده اقدام بهطراحی می نمایند بحث از طراحی معماری آینده بکار می رود تامعماری بتواند در طول زمان همچنان پاسخگوی نیازها وخواسته های استفاده کننده از فضا باشد اما با وجود مطرح شدن بیش از یک قرن از طراحی انعطاف پذیر همچنان شاهدفضاهای صلب و خسته کننده هستیم و طراحان نتوانسته اند از مفهوم انعطاف پذیر در راستای خواسته های نیاز استفاده کنندهآنچنان که باید و با استفاده از سیستم مناسب به اجرا درآورند آوردند.

کلیدواژه ها

انعطاف پذیری، معماری سنتی، تطبیق پذیری، تغییرپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.