بررسی تطبیقی مسئولیت مدنی ناشی از مالکیت در حقوق ایران، مصر و انگلیس
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICJLP05_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 459
نویسندگان
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی
چکیده
یکی از مسایلی که در قلمرو مسوولیت مدنی غیرقراردادی مطرح شده و با جمع آوری مقررات مختلف به صورت یک مجموعه منسجم در کتابهای مختلف گرد آمده، مسئولیت مالک به جبران زیانهای ناشی از اموال او است، که آن را مسئولیت مدنی مالک نامیده ایم. قواعد مربوط به این مسئولیت در مواردی مانند مسئولیت مالک حیوان یا بنا به عنوان اموالی که از اهمیت زیادی برخوردار بوده است دارای پیشینهای دیرین است و در مواردی مانند مسئولیت به جبران خسارتاشی از حوادث رانندگی، تحت حکومت قوانین جدیدتر متناسب با نیازهای روز و خطرات ناشی از وسایل مدرن قرار گرفته است. در حقوق ایران مسئولیت مالک بنا و حیوانمبتنی بر ارتکاب تقصیری است که با کوتاهی در انجام وظیفه حفاظت و مراقبت، محقق می شود و زیان دیدهملزم به اثبات آن است، اما در حقوق مصر برای سهولت جبران خسارت زیان دیده، قانونگذار مالک اشیا را به طور مطلق مسئول جبران خسارات ناشی از مال خود دانسته است، مگر اینکه ثابت کند زیان به سبب قوه قاهره به وجود آمده است. در حقوق انگلستان نیز مسولیت مالک را به دو قسمت مسولیت مالک در برابر واردین مجاز و غی مجاز تقسیم بندی نموده و بر هر کدام احکام جداگانه ای قرار داده است.کلیدواژه ها
مسولیت مالک ، حقوق ایران، حقوق انگلستان،حقوق مصرمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.