نقش بادگیرهای اقلیم گرم و خشک در پایداری زیست محیطی (نمونه موردی بادگیر باغ دولت آباد یزد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF18_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاشگین آقائی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری(دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهان)

مهران کاراحمدی

استادیار و عضو هیئت علمی ، گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه غیردولتی اشرفی اصفهانی، اصفهان)

چکیده

بیان مسئله : معماری و اقلیم پیوندی تاثیرگذار بر یکدیگر دارند. با توجه به کاربرد بادگیرها در تابستان، به طور کل بادگیرها در جبهه تابستان نشین و برفراز یا در پشت یا کنار ایوان جنوبی خانه ها مستقر هستند. بادگیرها ابداعی مهم در معماری بومی تلقی می شوند. این عناصر که با رویکرد اقلیمی طراحی گردیده اند، به عنوان یک سیستم سرمایش ایستا شناخته شده اند و تهویه مطبوع را با بهره گیری از انرژی تجدید پذیر باد فراهم می آورند.شهرها و مناطقی که در حاشیه ی کویر قرار دارند دارای ساختار مخصوص به خود هستند. از شرایط اقلیمی حاکم بر آنجا می توان به آفتاب سوزان، خنکی هوا در شب، کم بودن بارش نزولات آسمانی، وزش بادهای شدید و همچنین وجود تفاوت محسوس دما بین آفتاب و سایه اشاره نمود.اهداف اصلی پژوهش : نقش بادگیرهای مناطق گرم و خشک در پایداری زیست محیطی ، شناخت و تشخیص انواع بادگیر های ایرانی ، شناخت مزایا و معایب بادگیر ها.روش انجام تحقیق : در این تحقیق از دو روش برای جمعآوری اطلاعات استفاده شده است: -۱روش کتابخانه ای-۲روش اسنادی. در روش مورد پژوهی یک نمونه از بادگیر های شهر یزد مورد بررسی قرار گرفته است و نقش بادگیرها در اقلیم گرم و خشک در پایداری زیست محیطی در آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.نتیجه گیری : بادگیر با استفاده از انرژی تجدیدپذیر باد و برودت تبخیر، سرمایش مورد نیاز فضاهای اصلی ساختمان را تامین میکند . در واقع بادگیرها بدون استفاده از انرژی الکتریکی هوای ساختمان را تا حدی خنک می کنند

کلیدواژه ها

اقلیم ، بادگیر ، باغ دولت آباد ، گرم و خشک ، پایداری زیست محیطی ، انرژی تجدید پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.