مطالعه پایلوتی بررسی اثر قطر لولهها در تهنشین کننده لولهای دو مرحلهای به عنوان حوض تهنشینی ثانویه در تصفیه فاضلاب
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: کارگاه بین المللی و همایش تخصصی نمک زدایی آبهای شور، لب شور و تصفیه پساب
- کد COI اختصاصی: DESAL01_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1297
نویسندگان
کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران، دانشجو دانشگاه خوارز
دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران، استاد دانشگاه خوارزمی
مربی گروه مهندسی آب، استاد دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور
چکیده
معمولاً حوضهای تهنشینی ثانویه با میزان بارگذاری بالایی از جامدات روبرو هستند. بنابراین به سبب مساله گرفتگی،اغلب استفاده از تهنشین کنندههای پربار که یک روش ارزان برای ارتقاء و افزایشِ ظرفیت معمولِ حوضچه های ته نشینی است، در فرآیندهای تصفیه خصوصاً فاضلاب پیشنهاد نمیشوند. در این تحقیق بهبود کارایی تهنشین کننده لولهای از طریق دو مرحلهای کردن و بررسی اثر قطر در تهنشین کننده لولهای برای تصفیه جریان از حوض هوادهی لجن فعال در مقیاس پایلوت بررسی شد. واحد تهنشینی لولهای دو مرحلهای با قطر 5 سانتیمتر در مرحله اول و 1/2 سانتیمتر در مرحله دوم با تهنشین کننده لولهای با قطر 20 و 1/2 سانتیمتر به ترتیب در مرحله اول و دوم مقایسه گردید. آزمایشات نشان داد قطر 20 سانتیمتر در مرحله اول میتواند در زمان ماند 20 دقیقه در لولهها، خروجی در حد استاندارد محیط زیست ایران برای تخلیه به آبهای سطحی را ایجاد کند. میزان حذف جامدات معلق کل در زمان ماند 20 دقیقه در لولهها برای قطر 5 سانتیمتر نسبت به قطر 20 سانتیمتر دو برابر بیشتر بوده است. همچنین دو مرحلهای کردن تهنشینی میتواند باعث بهبود شرایط هیدرولیکی شده و این کاهش حذف را جبران نماید. علی رغم آنکه در مدت آزمایشها در هیچ کدام از مراحل گرفتگی قابل توجهی مشاهده نگردید، اما به سبب گرفتگی ناشی از بارگذاری بالای جامدات و رشد بیوفیلم در طولانی مدت، که معمولاً حوضهای تهنشینی ثانویه لجن فعال با آن روبرو میشوند، قطر 20 سانتیمتر برای مرحله اول و 1/2 سانتیمتر برای مرحله دوم پیشنهاد گردید.کلیدواژه ها
تصفیه فاضلاب، تهنشین کننده لولهای دو مرحلهای، گرفتگی در تهنشین کنندههای لولهای، حذف جامدات معلقمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.