کامپوزیت FRP در صنعت ساختمان و عملکرد ان نسبت به مواد رایج

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: CCEM02_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین کاراموزیان

دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست- دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدرضا نجاتی

دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست- دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

یکی از بزرگترین مشکلات که مهندسین در صنعت ساختمان با ان مواجه هستند بخصوص در شرایط محیطی نامناسب مثل مناطق ساحلی با اب و هوای گرم و مطلوب خوردگی قطعات فولادی در سازه های مجاور اب و نیز خوردگی میلگردهای فولادی در سازه های بتن ارمه ای که در معرض محیط های خورنده کلریدی و کربناتی قرار دارند ، یک مسئله بسیار اساسی تلقی می شود. در محیط های دریایی و مرطوب وقتی که یک سازه بتن ارمه معمولی به صورت دراز مدت در معرض عناصر خورنده نظیر نمک ها ، اسدها و کلریدها قرار گیرد میلگرد ها به دلیل اسیب دیدگی و خوردگی ، قسمتی از ظرفیت خود را از دست خواهند داد. بعلاوه فولادهای زنگ زده بر پوسته بیرونی بتن فشار می اورد که به خرد شدن و ریختن ان منتهی می شود. تعمیر و جایگزینی اجزا فولادی اسی دیده و نیز سازه بتن ارمه ای که به دلیل خوردگی میلگردها اسیب دبده است میلیون ها دلار خسارت در سراسر دنیا به بار اورده است. به همین دلیل سعی شده که تدابیر ویژه ای جهت جلوگیری از خوردگی اجزا فولادی و میلگرد های فولادی در بتن اتخاذ گردد که از جمله می توان به حفاظت کاتدیک اشاره نمود. با این وجود برای حذف کامل این مسئله ، توجه ویژه ای به جانشینی کامل اجزا و میلگرد های فولادی با یک ماده جدید مقاوم در مقابل خوردگی معطوف گردیده است. از ان جا که کامپوزیت ها. FRP Fiber Reinforced Polymers/Plastics بشدت در مقابل محیط های قیایی و نمکی مقاوم هستند که در دو دهه اخیر موضوع تحقیقات گسترده ای جهت جایگزینی کامل با قطعات و میلگردهای فولادی بوده اند. چنین جایگزینی بخصوص در محیط های خورنده نظیر محیط های دریایی و ساحلی بسیار مناسب به نظر می رسد. در این مقاله مروری بر خواص، مزایا و معایب مصالح کامپوزیتی FRP صورت گرفته و قابلیت کاربرد ان ها به عنوان جانشین کامل فولاد در سازه های مجاور اب و بخصوص در سازه بتن ارمه ، به جهت حصول یک سازه کاملا مقاوم در مقابل خوردگی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

کامپوزیتFRP ، خوردگی، مقاوم سازی، سازه های بتن ارمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.