فناوری اطلاعات و کارایی اقتصادی صادرات زیتون

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علوم و فناوری اطلاعات کشاورزی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AISTJ-5-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه فراهانی

استادیار دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

علی قمصری

کارشناس ارشد دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

چکیده

علی رغم مناسب بودن زمین های کشور برای تولید زیتون، صادرات این محصول به نسبت کشورهای همسایه بسیار ناچیز است. مشکل بزرگ صادرات زیتون ایران، نظام توزیع آن است که شرکت های بزرگ پخش را به مجرای اصلی فروش زیتون و روغن آن تبدیل و از تولیدکننده، قدرت مذاکره را گرفته است. استفاده از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، یکی از راه حل های ممکن برای رفع این مشکل است. با توجه به صادرات پایین و ناکارآمدی و آشفتگی روزافزون بازار زیتون، در این پژوهش عوامل موثر بر کارایی اقتصادی شرکت های صادرکننده زیتون، با تاکید بر کاربرد فناوری اطلاعاتی و ارتباطی، بررسی می شود. به مدیران و صادرکنندگان زیتون پیشنهاد می شود تا با تنوع بخشی به محصولات صادراتی زیتون و برنامه ریزی راهبردی برای بهره گیری از مزایا و قابلیت های این فناوری ها، در مدیریت صادرات این محصول تحولی اساسی ایجاد کنند.

کلیدواژه ها

زیتون, صادرات, کارایی اقتصادی, اندازه سازمان, فناوری اطلاعات و ارتباطات, فروش اینترنتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.