بررسی پیشرفت ها، چالش ها و فرصت های جدید در ساختمانهای مدولار چند طبقه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF09_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه فرزاد ارجمند

دانشجوی مقطع کارشناسی دانشکده فنی دختران قدسیه سار ی

عبداله مسلمی

دکترای مهندسی عمران- سازه، مدرس دانشگاه

چکیده

ساخت وساز مدولار نسبت به فرآیند ساخت وساز معمولی مزایای متعددی از جمله تولید سریع تر و ایمن تر،قابلیت پیش بینی بهتر زمان تکمیل ، کیفیت برتر ساخت ، نیاز به کارگران کمتر در محل ، اتلاف منابع کمتر، و راه حل سازگار با محیط زیست را به دنبال دارد. علی رغم داشتن این مزیت های ساخت وساز مدولار، بخش خصوصی همچنان به روش سنتی ساخت وساز در محل متکی و مصر است . برای درک دلیل علمی این وضعیت ، این مقاله به بررسی تحولات اخیر، عملکردها، چالش ها و فرصت های آینده ساختمانهای مدولار می پردازد. سازه های مدولار به طور گسترده برای ساختمانهای کوتاه مرتبه و ساختمانهای چندطبقه سازهای ، مورد استفاده قرار می گیرند. ماژولها ی پیش ساخته عملکرد رضا یت بخشی را در برابر ضربه براهای استاتیک ، دینامیکی ، چرخه ای ، لرزه ای ، انفجار، آتش سوزی و بارگذاری پایداری طولانی مدت نشان دادند و مزایای زیست محیطی ، اقتصادی و اجتماعی را ارائه می دهند . پذیرش و کاربرد ساخت وساز مدولار با توسعه دستورالعمل های طراحی ، وجود کارگران ماهرتر، رسیدگی به مشکلات حمل ونقل و توسعه ارتباطات روشهای جدید به هم پیوسته اتصالات جدید بین ماژولهای سازه ای گسترش بیشتری خواهد یافت . اخرا،ی مواد کامپوزیتی پتانسیل بالا یی برای تولید ماژولهای ساختمان ی پیش ساخته نشان داده اند. در حالت کلی ، انتظار می رود که ساخت و ساز مدولار از ۳% در مرحله شرایط فعلی به ۵-۱۰% تا سال ۲۰۳۰ افزایش یابد.

کلیدواژه ها

پیش ساخته ، ساختمان ماژولار، چندطبقه ، فرصت ها، چالش ها.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.