بررسی فناوری ساخت خشک کن های خورشیدی و سرمایه گذاری لازم برای تولید آن در ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: CCEM02_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک سرلک

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر-دانشکده صنایع و سیستمه

چکیده

در این مقاله ابتدا فن آوری ساخت خشک کن های خورشیدی در جهان بررسی و سپس امکان ظرفیت سازی و سرمایه گذاری لازم برای تولید آن در بازار داخلی و خارجی محصولات کشاورزی در ایران تحلیل خواهد شد. به جای سوخت های فسیلی که هم اکنون به علت وفور در ایران در فرایندهای خشک کن در کارخانجات استفاده می شود و بسیار پرهزینه است انرژی خورشدی با بکار گیری مناسب فن آوری خشک کن های خورشیدی قابل جایگزین است. استفاده از خشک کن های صنعتی نیز با افزایش قیمت انرزی های متعارف گران است که نهایتا باعث افزایش قیمت تمام شده می شود . با توجه به مقدار ارزش افزوده بالای بخش کشاورزی و همچنین درصد ضایعات بالا در محصولات آن سرمایه گذاری روی این صنعت جهت کاهش ضایعات با استفاده از خشک کن های خورشیدی و نهایتا افزایش ارزش افزوده مقرون به صرفه میباشد. استفاده از خشک کن های خورشیدی انفعالی با سرمایه گذاری و هزینه جاری کم برای ظرفیت های پایین و در سطح خانگی و در مناطقی از ایران که کشاورزی با روش سنتی انجام می شود مقورون بصرفه است و خشک کن های خوشیدی فعال برای شرایط آب و هوایی متغیر و در مواقعی که فرایند خشک شدن با توجه به بالاتر بودن ظرفیت نسبت به حالت قبل باید سریعتر انجام شود و خشک کن های خورشیدی هیبریدی برای کنترل بهتر فرایند و ظرفیت بالا استفاده می شوند. اتنتخاب سیستم و روش مناسب برای خشک کردن با توجه به راندمان مورد انتظار انجام می شود. نتایج بررسی روی محصولات مختلف میزان بازدهی و انتخاب تکنولوژی بهینه خشک کن ها و زمان و درجه حرارت بهینه خشک کن و رطوبت نهایی محصول را مشخص کرده است.

کلیدواژه ها

انرژی های تجدید پذیر ، انرژی های حرارتی خورشیدی ، خشک کنهای خورشیدی ، سرمایه گذاری ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.