بررسی پیشرفت های انجام شده در روشهای جوشکاری ایج رای افزایش بهره وری آنها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: CCEM02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی کشاورزی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی دریا - دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

با پیشرفت روز افزون صنایع تولیدی شاهد ارتقای کیفیت محصولات و بالا رفتن راندمان این صنایع هستیم . با توجه به ایتکه جوشکری به عنوان فریندی ویژه در تولید نقش دارد در سالیان اخیر پیشرفت های محسوسی در راستای پیشرفت های دیگر صنایع از جمله الکترونیک داشته است. مطابق شرایط و نیازهای امروزی روشهای جوشکاری مقرون به صرفه و پر بازده که در بیشتر شرایط عملیاتی قابل اجرا شده را داشته باشند اهمیت پیدا نموده اند. در این مقاله روش جوشکاری قوسی فلزی تحت پوشش گاز محافظ که به خاطر اسانی استفاده از آن و با صرفه بودن در صنایع مختلفی کاربرد دارد و با پیشرفت هایی رو به رو شده برسی شده است. فرایند جوشکاری تاندوم نمونه توسعه یافته این روش جوشکاری است که در مقاله یضش رو به تفصیل تشریح می شود. جوشکاری تاندم فرایندی است که در آن دو سیم جوش با عبور از یک تورچ وارد یک حوضچه مذاب می شموند. هد کدام از این سیم جوشها به یک منبع تغذیه و یک منبع تغذیه سیم جوش متصل می باشند. در این روش دو سیم جوش که از لحاظ الکتریکی عایق شده اند در طول خط جوشکاری پشت سر هم قرار داردند. بهینه سازی و طراحی تورچ و پارامترهای این روش جوشکاری تاکنون به صورت آزمایشگاهی انجام شده است. در مورد این روش جوشکاری جدید استفاده از قوس های پالسی و استاندارد امکان پذیر می باشند. برای پایداری قوس ها و جلوگیری نمودن از ایجاد موجهای درون حوضچه مذاب استفاده از قوس های پالسی هماهنگ شده اجتناب ناپذیر است. این بردان معناست که وقتی یک الکترود جریان زمینه ارد در الکترود دیگر جریان پالس برقرار می شود و بالعکس. امروزه این فرایند در صنتایعی همچون : خودرو سازی ، فراساحل ، کشتی سازی و خط لوله کاربرد دارد. برای ایجاد جوش فیلت بین سطوح Floor و ورقه های تقویتی پنل های فولادی کشتی ها به سیستم جوشکاری با کارایی بالا نیاز می باشد. نتایج تجربی نشان داده اند که کاربرد این روش سرعت جوشکاری را 2 برابر نموده و میزان تییر شکل و اعوجاج را کاهش داده است. از مزایای اساسی این روش جوشکاری می توان افزایش راندمان ، ارتقا کیفیت جوشکاری و کاهش هزینه ها را بیان نمود. امید است با توجه به توسعه فرهنگ صرفه جویی و بهبود کیفیت در کشور عزیرمان شاهد پیشرفت بیشتر صنعت و کاربرد این فرآیند مدرن در خطوط تولیدی صنایعهی هم چون : خودرو سازی و کشتی سازی باشیم.

کلیدواژه ها

جوشکاری T-GMAW ، سرعت جوشکاری ، سیم جوش Lead و Trail ، همزمان سازی پالسی غیر هم فاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.