تاثیر پزشک خانواده درکنترل بیماری کووید ۱۹ شهرستان بابل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق و کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF14_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اباذر عموزاده

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل

مصطفی جوانیان

مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل

بهناز سلیمانی تپه سری

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل

فاطمه بیانی

واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان روحانی، دانشگاه علوم پزشکی بابل

همت قلی نیا

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل

چکیده

خلاصه سابقه و هدف: سلامت حقی اساسی برای انسان ها و سرمایه ای ارزشمند برای تمام کشورها است. تامین، حفظ وارتقای سلامت جامعه به عنوان اصلی ترین وظیفه نظام سلامت می باشد. پزشک خانواده در نخستین سطح نظام سلامت،رهبری سلامت جامعه تحت پوشش، هماهنگی و پیگیری ها با سایر بخشهای سلامت را بر عهده دارد. هدف از این مطالعهتاثیر پزشک خانواده در کنترل بیماری کووید ۱۹ جمعیت شهرستان بابل است.مواد و روشها : این یک مطالعه مقطعی تحلیلی است که تاثیر پزشک خانواده در کنترل بیماری کووید ۱۹ با استفاده ازاطلاعات سامانه های"پایش داده های مراقبت درمانی "(MCMC) وزارت بهداشت و "سامانه یکپارچه بهداشت" یا سیب دانشگاه علوم پزشکی بابل، با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک، مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد.یافته ها: شانس مرگ در بیماران بستری مشکوک به کووید نوزده در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی جمعیت فاقد پوششپزشک خانواده ۱/۵ برابر بیشتر از جمعیت دارای پوشش پزشک خانواده است .همچنین شانس مرگ در مردان بیشتر از زنان می باشد . بیماران مبتلا به بیماری آسم و ریوی بیشترین شانس مرگ در بیماران بستری مشکوک به کووید ۱۹ را دارا میباشند. با افزایش سن شانس مرگ هم در بیماران بستری مشکوک به کووید ۱۹ افزایش می یابد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد، پزشک خانواده با مداخله در جمعیت تحت پوشش شانس بهبود افراد دارای پوششپزشک خانواده مبتلا به بیماری کووید ۱۹ را تا ۵۰ % افزایش داده است.

کلیدواژه ها

نظام سلامت، پزشک خانواده، رگرسیون لجستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.