اولویت بندی تجهیزات بحرانی در ایستگاه تقویت فشار گاز با هدف برنامه ریزی تعمیرات و نگهداری مبتنی بر ریسک های HSE

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فناوری آزمونهای غیرمخرب، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JNDTT-3-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا ابتکار

گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

هانیه نیکومرام

گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

سید محمدرضا میری لواسانی

گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

چکیده

گاز طبیعی یکی از منابع تجدید ناپذیر ارزشمند در کشور است که پس از شیرین سازی و جداسازی از طریق خطوط لوله برای مصارف صنایع و خانگی انتقال پیدا می کند. از آنجایی که فشار گاز انتقال یافته، در اثر عوامل مختلف از جمله اصطکاک و شیب و غیره کاهش می یابد، در طول مسیر خط لوله از ایستگاه های تقویت فشار گاز استفاده می شود. بهره برداران ایستگاه های تقویت فشار گاز، به منظور ارائه برنامه تعمیرات و نگهداری از تجهیزات و جلوگیری از صرف هزینه های هنگفت بازرسی، نیاز مبرم به اولویت بندی تجهیزات دارند. در این مطالعه مدلی بهینه جهت بررسی و اولویت بندی تجهیزات بحرانی ارائه شده است که علاوه بر کمی بودن، جزئیات بیشتری را نیز بر اساس معیارهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) شامل می شود. با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره، تاپسیس (TOPSIS)، که به صورت کلی به ترتیب نزدیکی به راه حل ایده آل اهداف مورد بررسی (تجهیزات) را اولویت بندی می کند، نشان داده شد که توربین، کمپرسور و همچنین اسکرابرها مهم ترین (بحرانی ترین) تجهیزات مورد استفاده در ایستگاه تقویت فشار گاز می باشد. در ادامه نتایج بدست آمده با مدل ارایه شده توسط شرکت انتقال گاز مقایسه شد که بر اساس آن مدل پیشنهادی به دلیل کمی بودن، استفاده از روش های نوین تصیمیم گیری و همچنین جزئیات کامل تر و اولویت بندی معیار های مورد مطالعه، مدل قابل اطمینان تری نسبت به مدل شرکت انتقال گاز می باشد.

کلیدواژه ها

ایستگاه تقویت فشار گاز, تعمیرات و نگهداری, تاپسیس (TOPSIS), تجهیزات بحرانی, HSE

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.