بررسی تاثیر کنترل داخلی بر عملکرد شرکت ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 5، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMA-5-58_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا کریمی

کارشناس حسابداری

فاطمه منفرد

هنرآموز آموزش و پرورش مشهد

چکیده

نخستین هدف سیستم کنترل داخلی سازمان، ارائه اطمینان معقول به مدیریت اجرایی است که هدفهای مشخص شده برای عملیات و برنامه ها دست یافتن اند. حسابرسان داخلی به دنبال این هستند که ناکارآمدی های عملیاتی و طراحی کنترلها را ارزیابی کنند و حدود و میزانی را تعیین نمایند که مدیران می توانند اطمینانی معقول از دستیابی به هدفهای سازمان داشته باشند. برای دستیابی به اکثر اهداف مهم، بکارگیری کنترل های داخلی گریز ناپذیر است. به همین جهت، تقاضا برای سیستم بهتر و برتر کنترل داخلی و گزارش عملکرد آن ها دائما رو به افزایش است. با دقت نظر بیشتر، می توان دریافت که کنترل داخلی ابزاری مفید برای حل بسیاری از مشکلات بالقوه است درواقع سیستم کنترل داخلی یکی از سازوکارهای نظارتی در سازمان است و با ایجاد ضعف در این سیستم، نظارت بر عملکرد سطوح مختلف سازمان مختل شده و ضمن کاهش شفافیت وپاسخگویی، امکان تقلب وسوء استفاده از منابع سازمان افزایش می یابد که این موضوع به نوبه خود هزینه های جبران ناپذیری به سازمان وارد می کند.

کلیدواژه ها

حسابداری، کنترل داخلی، نظارت، کیفیت عملکرد، ارزیابی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.