تاثیر همه گیری کووید ۱۹ بر میزان بازید افراد جامعه ازپارک های شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله پدافند غیر عامل، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SAPD-13-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود وفاداری کمارعلیا

کارشناسی ارشد مهندسی فضای سبز دانشگاه تهران، تهران، ایران

پریا پودینه قزاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فضای سبز دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

محسن کافی

استاد بخش مهندسی فضای سبز دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

مناظر و فضاهای سبز شهری بخش جدایی ناپذیر فضاهای شهری می باشند که در شرایط گوناگون نقش قابل توجهی در رفاه و آسایش شهروندان دارند. با شیوع همه­گیری کووید ۱۹ و اعمال قرنطینه و فاصله اجتماعی فشارهای روحی و روانی بسیاری به افراد جامعه وارد آمد و دسترسی به پارک­های شهری نسبت به دوران قبل از همه گیری کووید ۱۹ محدود گردید. بر این اساس، هدف از این پژوهش دست یابی به تغییرات تعداد دفعات و دلایل مراجعات شهروندان به پارک­های شهری در دوران قبل و در زمان شیوع همه گیری کووید ۱۹ می باشد. در این تحقیق از منابع کتابخانه­ای و پرسشنامه به صورت برخط و توزیع از طریق ابزار ارتباطی به روز بهره گرفته شد. جهت انتخاب نمونه ها از روش انتخاب تصادفی ساده استفاده گردیده و تعداد ۱۹۸ نفر در پژوهش شرکت نمودند. برای ارزیابی داده های مستخرج از پرسشنامه ها از آزمون آماری مک نمار و میانگین امتیازی استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که تعداد دفعات مراجعات به پارک­های شهری در دوران همه­گیری کووید ۱۹ به طور معنی داری کاهش یافته است؛ همچنین میانگین امتیازی تعداد دفعات مراجعات به پارک­های شهری قبل از دوران همه­ گیری کووید ۱۹، ۴۴/۳ به دست آمد که در مقایسه با میانگین امتیازی تعداد دفعات مراجعات به پارک­های شهری در دوران همه­گیری کووید ۱۹ که برابر با ۵۸/۲ می باشد در حد قابل توجهی روند نزولی مراجعات به پارک­های شهری را نشان می دهد؛ همچنین دلایل مراجعات به پارک­های شهری در دوران کووید ۱۹ نشان می دهد که از جنبه تفریحی و اجتماعی پارک­های شهری به شدت کاسته شده است. در نتیجه باید موانع و مشکلات حضور شهروندان در پارک­های شهری رفع شده و این اماکن با شرایط همه­ گیری سازگار گردند.

کلیدواژه ها

بیماری های واگیردار, فضاهای باز شهری, کرونا, فضاهای سبز شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.